FOLLOW US: facebook twitter

Τραγούδησαν παρέα με τον Π. Χατζηλαζαρίδη μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Πύργου

Ημερομηνία: 06-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

eidiko-sxoleio-tragoudi3

Μια ξεχωριστή ημέρα, γεμάτη τραγούδι, χορό, χαμόγελα και πολύ μουσική, πέρασαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Πύργου που φιλοξένησαν στο σχολείο τους, τον μουσικό και τραγουδιστή Πάνο Χατζηλαζαρίδη που πρόθυμα αποδέχτηκε την πρόσκληση της Διευθυντρίας Μ. Δρακοπούλου.

Υπό τους ήχους της κιθάρας του, μαθητές και εκπαιδευτικοί τραγούδησαν, χόρεψαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους.

eidiko-sxoleio-tragoudi2

Η διαδραστική αυτή μουσικοκινητική δραστηριότητα είχε σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να βοηθήσει τα παιδιά να προσεγγίσουν τον κόσμο των ήχων και της μουσικής, να εκφράσουν τα συναισθήματα τους και να εκφραστούν τα ίδια με επιτυχία μέσα στην ομάδα με τραγούδι, κίνηση και ρυθμό, πράγμα που τους δίνει αυτοπεποίθηση και συμβάλλει στην ανάπτυξη μιας ισορροπημένης προσωπικότητας. Μέσω του ομαδικού τραγουδιού, της κίνησης, των παιχνιδιών και των ομαδικών εκτελέσεων ενόργανης μουσικής, παράγονται ευκαιρίες για κοινωνικοποίηση.

Στόχος της μουσικής εκπαίδευσης είναι η ευχαρίστηση που παίρνουν τα παιδιά από τη μουσική, η ευαισθησία και δημιουργικότητα που αναπτύσσεται σε αυτά από την συμμετοχή σε μουσικές δραστηριότητες και σύνολα.

eidiko-sxoleio-tragoudi


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος