FOLLOW US: facebook twitter

Τρέχουν τις διαδικασίες για τη νέα πτέρυγα

Ημερομηνία: 06-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Υγεία

xristodoulopoulos-diamadopoulos-lentzas

Ουσιαστική συνάντηση Δημάρχου Ήλιδας με Διοικητή Γ.Ν. Ηλείας και αν. Διοικητή Ν.Μ. Αμαλιάδας

-Προτεραιότητα η πρόσληψη δυο Παθολόγων στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας

Ουσιαστική, παρότι εθιμοτυπικού χαρακτήρα, ήταν η χθεσινή επίσκεψη του Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας Κώστα Διαμαντόπουλου και του Αναπληρωτή Διοικητή της Ν.Μ. Αμαλιάδας Γιάννη Λέντζα στο Δήμαρχο Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλο.

Στη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στη λειτουργία των Νοσοκομείων, τέθηκαν επί τάπητος οι προτεραιότητες που αφορούν τη Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ολοκλήρωση των έργων της νέας πτέρυγας.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας, αρχικά, ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους, ότι δεν θα δεχτεί την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, κάτι για το οποίο έχει δεσμευτεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ενώ τους ενημέρωσε πως δεν θα παρευρέθη στην σημερινή σύσκεψη που έχουν συγκαλέσει οι Νοσοκομειακοί γιατροί του Πύργου, κατόπιν της απόφασης που έλαβαν την Κυριακή στη διάρκεια της σύσκεψης φορέων που πραγματοποιήθηκε στην πόλη.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στα προβλήματα που παρουσιάζει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, από πλευράς νέας διοίκησης έγινε λόγος για ενέργειες που θα συμβάλλουν στην άμεση πρόσληψη των δύο παθολόγων –θέσεις οι οποίες έχουν προκηρυχθεί για το νοσοκομείο Αμαλιάδας– και συγκεκριμένα ανέφεραν ότι, από την Τρίτη κιόλας θα οριστούν εισηγητές που θα αναλάβουν να τρέξουν όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες. Επίσης, συζητήθηκε το ενδεχόμενο άμεσης πρόσληψης επικουρικών γιατρών κάτι για το οποίο εμφανίστηκαν θετικοί.

Όσον αφορά στην νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, ο κ. Χριστοδουλόπουλος ανέφερε ότι θα υπάρχει άμεσα η επανασύσταση της επιτροπής παρακολούθησης του έργου, προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις για την άμεση σύνδεση του ισογείου με το υπόλοιπο νοσοκομείο και την συνέχιση των εργασιών στο όροφο ενώ τόνισε ότι συζήτησαν για το θέμα της δημιουργίας Μονάδας του ΠΕΔΥ στην Αμαλιάδα για το οποίο υπάρχει δέσμευση από την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πρώτη αυτή συνάντηση, αφού είχε την διαβεβαίωση της νέα διοίκησης ότι από κοινού θα προσπαθήσουν για την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας και την εύρυθμη λειτουργία του.

«Υπήρξε ειλικρινής συζήτηση με το δήμαρχο, στην οποία τέθηκαν οι προτεραιότητες για τη Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας» τόνισε ο κ. Διαμαντόπουλος, προσθέτοντας ότι ο κ. Χριστοδουλόπουλος «είναι μια φωνή συνετή και μετριοπαθής, που σημαίνει ότι υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας». «Οι προτεραιότητες που τέθηκαν αφορούν στην επιτάχυνση των διαδικασιών για τις προσλήψεις των δυο μονίμων Παθολόγων και παράλληλα υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη των έργων στη νέα πτέρυγα. Ένα έργο που σέρνεται από το 2004 και που η ολοκλήρωση των δυο έργων συνδέεται άμεσα με την προοπτική του νοσοκομείου».

Ο κ. Λέντζας με τη σειρά του, επισήμανε ότι αν και η συνάντηση ήταν εθιμοτυπική, κινήθηκε σε ουσιαστικά ζητήματα. «Προτεραιότητα της νέας διοίκησης είναι να λειτουργήσει η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, να τρέξουμε τις προκηρύξεις για τις θέσεις των δυο Παθολόγων και ταυτόχρονα να δούμε την ενίσχυση με Επικουρικό Ιατρικό προσωπικό αλλά και τη στήριξη της μονάδες με νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Η συνάντηση έγινε σε άριστο κλίμα και θα υπάρχει συνεργασία με το Δήμαρχο Ήλιδας για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του Νοσοκομείου».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος