FOLLOW US: facebook twitter

Τρέχουν στο Διαβαθμιδικό για τη ΔΕΗ

Ημερομηνία: 01-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

vergopoulou

Στόχος η πληρωμή του διακανονισμού και των οφειλών

Το θέμα των οφειλών του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Ύδρευσης Ηλείας, προς τη ΔΕΗ, απασχόλησε κύρια τη χθεσινή συνεδρίαση του φορέα στο Διοικητήριο της ΠΕ Ηλείας. Η οφειλή έχει φτάσει το ένα εκατομμύριο ευρώ και η πρόεδρος Εύη Βεργοπούλου πρότεινε να ενταχθεί ο Σύνδεσμος στη ρύθμιση των 36 μηνιαίων δόσεων ώστε να τακτοποιηθούν τα χρέη. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά στη χθεσινή συνεδρίαση η ΔΕΗ και με προτροπή του Διευθυντή στη ΔΕΗ Πατρών κ. Λυμπέρη, αποδέχτηκε το αίτημα του Συνδέσμου και πλέον έχουν διακανονιστεί οι οφειλές του σε 36 δόσεις. Ο σύνδεσμος ήδη έχει πληρώσει την 1η δόση του διακανονισμού και ευελπιστεί με την ομαλή καταβολή των πληρωμών από τους δύο δήμους να τύχει και της ευνοϊκής έκπτωσης του 15% στην κατανάλωση του ρεύματος. Όπως αναφέρθηκε και σε ανακοίνωση του συνδέσμου «είναι επιτακτική η ανάγκη να ρυθμιστεί αυτό το χρέος, προκείμενου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του Διυλιστηρίου στον Ερύμανθο και να παρέχεται στους πολίτες το πολύτιμο δημόσιο αγαθό του νερού».

Σε δηλώσεις της χθες η πρόεδρος του Συνδέσμου Εύη Βεργοπούλου αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας πως το χθεσινή ήταν από τις πιο σημαντικές συνεδριάσεις του Συνδέσμου – ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της – για το θέμα του χρέους προς τη ΔΕΗ.

«Μέσα στο χρόνο καταφέραμε το χρέος να μην αυξηθεί και να είμαστε τυπικοί στις πληρωμές μας και να πάμε στον διακανονισμό στις 36 δόσεις και ευελπιστούμε εάν οι δήμοι είναι και αυτοί στις υποχρεώσεις τους απέναντι μας να κερδίσουμε την έκπτωση 15% που δίνει η ΔΕΗ για την κατανάλωση του ρεύματος. Ο Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος βρίσκεται στο κόκκινο. Αν οι πολίτες δεν πληρώσουν, εάν οι ΔΕΥΑ δεν εισπράξουν και εάν οι δήμοι δεν καταβάλουν τα χρήματα και δεν καταφέρουμε να φέρουμε εις πέρας τον διακανονισμό της ΔΕΗ θα έχουμε πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Θέλω να είμαι αισιόδοξη και όπως καταφέραμε μία χρονιά να εξορθολογήσουμε  τα οικονομικά του Συνδέσμου να τα καταφέρουμε και την επόμενη. Στόχος μας είναι οι 30000 ευρώ στο διακανονισμό της ΔΕΗ που έχουμε και να είναι τακτικές οι καταβολές μας αλλά και να κερδίσουμε την έκπτωση για να γλιτώσουμε τους τόκους που φτάνουν τα 60000 ευρώ μέσα στο χρόνο» σχολίασε.

Σε άλλα θέματα ο Σύνδεσμος αποφάσισε να τοποθετηθούν υδρομετρητές ώστε να διαχωριστεί η κατανάλωση των δύο δήμων. «Ήταν πάγιο αίτημα των δύο δήμων και των δύο ΔΕΥΑ, επειδή οι δήμοι πλήρωναν σε αναλογία 6/7 (Πύργος) και 1/7 (Ολυμπία). Από τον επόμενο μήνα με μελέτη που μας έκανε δωρεάν η εταιρεία που έχει αναλάβει το διυλιστήριο θα τοποθετήσει ο διαβαθμιδικός σύνδεσμος δύο υδρομετρητές για να μπορούμε να ξέρουμε την κατανάλωση που έχουν οι δύο δήμοι. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούμε να έχουμε τη σωστή αναλογία και να επιμερίζουμε το κόστος σωστά με  σωστή αναλογία και στους δύο δήμους» είπε η πρόεδρος του Συνδέσμου.

Σχολίασε ακόμα πως το ΔΣ έχει πολύ δουλειά ακόμα, οι κινήσεις πρέπει να είναι προσεκτικές, το έργο είναι δύσκολο που έχουν να διεκπεραιώσουν και πρέπει πρωτίστως να διασφαλίσουν το δίκτυο που έχει κατασκευαστεί, την ποιότητα του νερού, και το δημόσιο χαρακτήρα του αγαθού. Οι υποχρεώσεις πρέπει να αντιμετωπιστούν με αυστηρή τυπικότητα με στόχο τη μείωση του κόστους. Όμως όπως είπε η κα Βεργοπούλου, για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει να είναι τυπικοί όλοι. Και οι πολίτες, και οι δήμοι.

Το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί είναι πολύ αυστηρό και πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα. Οι οφειλές δεν αυξήθηκαν, οι εργολάβοι εξοφλήθηκαν, όπως και κάποια παλιότερα χρέη. Ο διακανονισμός προς τη ΔΕΗ πρέπει να πληρώνεται κάθε 16 του μήνα και κάθε 4 του μήνα τα τρέχοντα χρέη. Η πρόεδρος συμπλήρωσε πως το νερό θα μπορούσε να έχει φθηνότερο κόστος αν δεν υπήρχαν οι τόκοι που επιβαρύνουν σήμερα τις οφειλές. Μοναδικά έξοδα του Συνδέσμου είναι η ΔΕΗ και ο εργολάβος που λειτουργεί το διυλιστήριο και το δίκτυο…

Παράλληλα σχολίασε πως η κατανάλωση έχει αυξηθεί , οι συνδέσεις έχουν ολοκληρωθεί και προχωρούν κάποιες δοκιμαστικές λειτουργίες και καθαρισμοί στο δίκτυο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος