FOLLOW US: facebook twitter

«Τρέμε-Τρέμε», μια ρομαντική κωμωδία από την θεατρική ομάδα «ερασιΤΕΧΝΕΣ» σήμερα στην Αμαλιάδα 

Ημερομηνία: 27-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Πρεμιέρα κάνει απόψε στις 9.15 το βράδυ στο Λαζαράκειο Μέγαρο Αμαλιάδας, η θεατρική ομάδα «ερασιΤΕΧΝΕΣ» Αμαλιάδας επιλέγοντας την ρομαντική κωμωδία Τρέμε… Τρέμε» βασισμένη στο έργο  του Νηλ Σάιμον «Οι Ηλίθιοι» που σατιρίζει τα κοινωνικά και τα πολιτικά συστήματα του 20ου αιώνα, σε διασκευή και σκηνοθεσία Χάρη Κότσιφα.

Η Ομάδα, θέλοντας να ικανοποιήσει το θεατρόφιλο κοινό της πόλης μας, διάλεξε μια κωμωδία με νόημα και συναίσθημα. Μια κωμωδία διαχρονική, με ποιότητα στον λόγο  αφήνοντας χώρο στο μυαλό να επεξεργαστεί τα μηνύματά της. Το Κουλιέντσικοφ και η κατάρα του μπορεί να είναι στην Ουκρανία ή και σε οποιαδήποτε άλλη πόλη, χώρα του κόσμου. Η ηλιθιότητα είναι κάτι που σε κάποιες στιγμές της ζωής μας, μας βρίσκει χωρίς πολλούς ενδοιασμούς.  Εμείς στις πρόβες το διασκεδάσαμε, ελπίζουμε κι εσείς.

Ο σκηνοθέτης στο σημείωμά του τονίζει μεταξύ άλλων ότι  «Όλοι μας δουλέψαμε με πολύ κέφι και καταβάλαμε ιδιαίτερη προσπάθεια ώστε να αποδώσουμε την φαινομενικά ανάλαφρη κωμωδία που ασκεί όμως κριτική στις εξουσίες οι οποίες βασίζονται στο φόβο, στη χειραγώγηση της γνώσης και της μόρφωσης, στους ανθρώπους που απαρνούνται τη σκέψη και τη λογική.

Το έργο μας θίγει  θέματα σύγχρονα που αγγίζουν όλες τις ηλικίες, επικεντρώνεται κυρίως στη διαφορετικότητα και καταδεικνύει πως η επιβολή, η περιφρόνηση, ο εκφοβισμός και οι κοινωνικές διακρίσεις δεν κάνουν τους ανθρώπους πιο σημαντικούς. Αντίθετα , η καλοσύνη, η δύναμη της θέλησης, ο σεβασμός και η αγάπη είναι αυτά που διαφοροποιούν και κάνουν ξεχωριστούς τους ανθρώπους.»

Ηθοποιοί με σειρά εμφάνισης

Αφηγήτρια: Ναντίν Αλ Ιμάντι

Δάσκαλος: Νίκος Κώνστας

Σνέτσκυ: Παναγιώτης Ηλιόπουλος

Σλόβιτς: Σταύρος Πολλάτος

Μίσκινα: Ρένα Παπαδοπούλου

Γιέτσνα: Ελένη Σκορδίλη

Δικαστής: Νίκος Ραυτόπουλος

Γιατρός: Διονύσης Κομποστιώτης

Λένυα: Γιάννα Γούναρη

Σοφία: Αργυρώ Αντωνοπούλου

Κόμης: Ηλίας Καπετανάκος

Λίγα λόγια για το έργο

Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα μικρό χωρίο της Ουκρανίας, το Κουλιέντσικοφ. Ο δάσκαλος Λέων Τολτσίνσκι καταφθάνει στο χωριό και μετά από μερικές επεισοδιακές συναντήσεις με τους όχι και τόσο ευφυείς κατοίκους του χωριού θα βρει το σπίτι του νέου του εργοδότη, Νικολάι Ζουμπρίτσκι. Εκεί θα γνωρίσει τη σύζυγό του Λένυα και την κόρη τους Σοφία την οποία και θα ερωτευθεί παράφορα. Θα παρατηρήσει όμως πάλι ότι και αυτή είναι το ίδιο αν όχι περισσότερο αδαής όσο και οι υπόλοιποι.Σύντομα θα ανακαλύψει ότι η ηλιθιότητα των κατοίκων δεν είναι τυχαία αλλά το αποτέλεσμα μιας κατάρας που βασανίζει την περιοχή για 200 χρόνια, και πως θα πέσει και ο ίδιος θύμα της αν δεν καταφέρει μέσα σε 24 ώρες να εκπαιδεύσει τη Σοφία… Θα τα καταφέρει άραγε;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος