FOLLOW US: facebook twitter

Το Bitcoin ξεπέρασε σε αξία τον χρυσό

Ημερομηνία: 04-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία
Η αξία του ψηφιακού νομίσματος Bitcoin ανέβηκε κατά 33% την περασμένη χρονιά, με αποκορύφωμα την πρώτη Πέμπτη του Μαρτίου, όταν για πρώτη φορά από τη δημιουργία του, το Bitcoin ξεπέρασε την τιμή του χρυσού.

Η αξία του ψηφιακού κρυπτονομίσματος ξεπέρασε την περασμένη Πέμπτη, για πρώτη φορά από τη δημιουργία του, το 2009, την τιμή του χρυσού.

Ένα bitcoin έφτασε να ισοδυναμεί με 1.268 δολάρια, την ώρα που μια ουγκιά χρυσού αντιστοιχούσε σε 1.233 δολάρια.

Βέβαια οι αναλυτές επισημαίνουν πως είναι ίσως άστοχο να συγκρίνει κανείς τον χρυσό με το bitcoin, μιας και η αξία του χρυσού προσδιορίζεται και με βάση πραγματικά δεδομένα όπως το βάρος του, δηλαδή μια ουγγιά χρυσού (περίπου 31 γραμμάρια) κόστιζε 1.233 δολλάρια την Πέμπτη, ενώ το ηλεκτρονικό νόμισμα είναι εντελώς θεωρητικό.

Παρ’ όλα αυτά ο συμβολισμός του περιστατικού είναι αξιοπρόσεκτος, κυρίως επειδή πολλοί είχαν αμφισβητήσει την επιτυχία του bitcoin στην αρχή του εγχειρήματος.

Μέχρι στιγμής φέτος, το bitcoin μετρά κέρδη ύψους 25%. Η τιμή του bitcoin καταγράφει συνεχή άνοδο λόγω των προειδοποιήσεων των κινεζικών αρχών ότι το κρυπτονόμισμα χρησιμοποιείται για την παράνομη εξαγωγή χρήματος από τη χώρα.

Οι αναλυτές ωστόσο εκτιμούν πως το ψηφιακό νόμισμα δεν μπορεί ακόμα να θεωρηθεί μια αξιόπιστη μακροπρόθεσμη επένδυση όπως ο χρυσός ή το ασήμι καθώς χρειάζεται ακόμα χρόνος για να το αποδείξει.

Πηγή: kathimerini.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος