FOLLOW US: facebook twitter

Το ΤΕΕ Ν. Ηλείας για τους δασικούς χάρτες και τα κέντρα στάσιμων οικισμών και ακτίνων 800 μ.

Ημερομηνία: 10-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

To ΤΕΕ Ν. Ηλείας δεν προσκλήθηκε για να καταθέσει τη γνώμη του στην προχθεσινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ Πύργου για το θέμα με θέμα την έγκριση των κέντρων των στασίμων οικισμών και των ακτίνων 800μ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν σε σχετικό τους δημοσίευμα.

Τονίζουν δε μεταξύ άλλων ότι  ο Τεχνικό Επιμελητήριο Ηλειας συνέβαλλε καθοριστικά στην σύσταση Ομάδας εργασίας η οποία υπέβαλλε ηλεκτρονικά όλα τα περιγράμματα των οριοθετημένων οικισμών αρμοδιότητας της ΥΔΟΜ Δ.Πύργου, πραγματικός άθλος σε διάστημα ενός μηνός και ευχαριστούν όσους συνέβαλλαν σε αυτό.
«Όσον αφορά το ζήτημα του καθορισμού των ακτίνων των 800μ. των οικισμών έχουμε να σχολιάσουμε τα εξής:

Με δεδομένου ότι η κατάρτιση των δασικών χαρτών και η διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων έχει εξ αρχής βαδίσει σε λάθος δρόμους όπως εξαρχής το ΤΕΕ Ν.Ηλείας είχε διαμηνύσει και είχε ζητήσει την αναβολή και επανεξέταση του μέτρου , η πολιτεία εφευρίσκει, τώρα  που η κοινωνία έχει αρχίσει και αντιλαμβάνεται το οικονομικό πλήγμα που έχει και πρόκειται να υποστεί, τρόπους να περιορίσει το πρόβλημα.

Ένας τρόπος είναι η εξαίρεση από την ανάρτηση των ζωνών 800μ. πέριξ των στασίμων οικισμών. Ένας άλλος τρόπος είναι η εξαίρεση των οικιστικών πυκνώσεων – η οποία μάλιστα έχει τεθεί υπό σοβαρή αμφισβήτηση στο ΣΤΕ.
Υπό αυτές τις συνθήκες καταλήγουμε και πάλι να πούμε το “μη χείρον βέλτιστον”.

Ήταν επίσης μία καλή ευκαιρία να πιεστούν οι αρμόδιες υπηρεσίες να καθορίσουν όλα τα κέντρα οικισμών τα οποία ταλαιπωρούσαν χρόνια τους συναδέλφους και δη αυτούς που ασχολούνται με την τοπογραφία.

Ωστόσο πρέπει να κατανοήσουν οι πολίτες οι οποίοι έχουν ακίνητα εντός των ανωτέρω ζωνών των 800μ. ότι δεν «καθάρισαν» το αγροτεμάχιό τους. Απλώς εξαιρέθηκε προσωρινά η περίπτωσή τους από την υποχρέωση υποβολής αντίρρησης επί του Δασικού Χάρτη εντός της υπάρχουσας προθεσμίας (27/8/2017).

Κατά τα λοιπά θα ακολουθήσουν υποχρεωτικά, όταν θα έρθει εκείνη η ώρα (σύσταση συμβολαίου, κτηματολόγιο) την παλιά διαδικασία Πράξης Χαρακτηρισμού Δασαρχείου. Μένει να διευκρινιστεί η προθεσμία εκείνη που θα ισχύσει καθώς και η δυνατότητα εξαγοράς σε αυτές τις περιπτώσεις της έκδοσης Πράξης Χαρακτηρισμού  Δασαρχείου.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος