FOLLOW US: facebook twitter

Το… ταξίδι έφτασε στο τέλος του!

Ημερομηνία: 25-10-2016 | Συντάκτης:

erasmus-deytero-gel-prado

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα Erasmus «Η Μυθολογία στη γλώσσα μας» μεταξύ Ισπανών μαθητών και μαθητών του 2ου ΓΕΛ Πύργου

Στο τέλος του ταξιδιού του έφτασε το διετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Η Μυθολογία στην Γλώσσα μας» που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Erasmus+ μεταξύ του 2ου Γενικού Λυκείου Πύργου και του IES Villa de Vallecas από την Μαδρίτη της Ισπανίας.

erasmus-deytero-gel2

Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία με αναμνήσεις που θα συντροφεύουν μαθητές και καθηγητές για μια ζωή. Όπως αναφέρουν οι εμπλεκόμενοι στο πρόγραμμα  μέσα από την διαδικασία της μάθησης και της συνεχούς επικοινωνίας ανέπτυξαν δεσμούς φιλίας με τους Ισπανούς εταίρους τους που ελπίζουν  να συνεχιστούν και στο μέλλον. «Τα πνευματικά προϊόντα παρουσιάζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το αποτέλεσμα της άψογης συνεργασίας μας.»

erasmus-deytero-gel-olympia

Στα δύο χρόνια υλοποίησης του προγράμματος, έγιναν πολλά και από τις δύο πλευρές, πλούσιες δράσεις και εκατέρωθεν ταξίδια, στη Μαδρίτη και στον Πύργο. Η ελληνική ομάδα συμμετείχε μάλιστα και σε μια ταινία μικρού μήκους που γύρισαν οι Ισπανοί που δείχνει πώς η μυθολογία επηρεάζει την καθημερινή μας γλώσσα και πόσες λέξεις ή και φράσεις χρησιμοποιούμε σήμερα που προέρχονται από αυτήν. Μάλιστα το βίντεο αυτό προβλήθηκε στον Πύργο, παρουσία των φιλοξενούμενων ισπανών μαθητών και καθηγητών στο πλαίσιο της ανταλλαγής και φιλοξενίας των εταίρων- ομάδων από την μια χώρα στην άλλη.

erasmus-deytero-gel-dance-madrid

Τα δύο σχολεία έχουν δημιουργήσει και συνεχίζουν να έχουν επαφές μέσω κοινωνικής δικτύωσης, μια πλατφόρμα ηλεκτρονική και ένα blog όπου παρουσιάζονται και λέξεις- -φράσεις από τη Μυθολογία που χρησιμοποιούμε στη καθημερινότητα μας και το μύθο από τον οποίο προέρχονται. Πριν την λήξη της σχολικής χρονιάς, είχε γίνει και μια όμορφη αποχαιρετιστήρια γιορτή στο 2ο ΓΕΛ Πύργου όπου παρουσιάστηκαν όλες οι δράσεις, οι εμπειρίες και τα ταξίδια των παιδιών, με πολύ τραγούδι και κέφι. Με αυτές τις όμορφες εμπειρίες στις… αποσκευές τους, οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, από το οποίο αποκόμισαν σπουδαία πράγματα, συνεχίζουν… παρακάτω! Το πλέον σημαντικό είναι ότι έκαναν φιλίες που μπορεί να κρατήσουν και μια ζωή!

erasmus-deytero-gel-madrid


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος