FOLLOW US: facebook twitter

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και «Ο Ψύλλος»

Ημερομηνία: 08-06-2018 | Συντάκτης:
Εκπαιδευόμενες κι εκπαιδευόμενοι, εκπαιδεύτριες κι εκπαιδευτές με το Χρήστο Κωνσταντόπουλο, στη σκηνή του Θεάτρου Απόλλων, μετά την παρακολούθηση του έργου «Ο Ψύλλος»

 

Εκπαιδευτές κι εκπαιδευόμενοι από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου, συναντήθηκαν τη Δευτέρα 4 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα στο Θέατρο Απόλλων, στην πρώτη τους κινηματογραφική εμπειρία. Σκοπός της επίσκεψης τους στο θέατρο, ήταν η παρακολούθηση μιας ταινίας, και συγκεκριμένα του πολυβραβευμένου έργου του Δημήτρη Σπύρου “Ο Ψύλλος”. Την ταινία προλόγισε ο κ. Χρήστος Κωνσταντόπουλος, συνεργάτης του σκηνοθέτη και πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας (για νέους και παιδιά) που διοργανώνεται εδώ και είκοσι χρόνια στον Πύργο και την Ηλεία.

Η ταινία, διάρκειας 90 λεπτών περίπου, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών και σε αρκετά σημεία τους συγκίνησε, καθώς παρουσίαζε τις προσπάθειες του μικρού Ηλία να πετύχει το όνειρό του, μέσα από τις αντίξοες συνθήκες της ζωής στο χωριό και την προκατάληψη των μεγαλύτερων και της κοινωνίας.

Την προβολή της ταινίας ακολούθησε συζήτηση ανάμεσα στους εκπαιδευόμενους και τον κ. Κωνσταντόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της ταινίας, στους πρωταγωνιστές της, στην έμπνευση των διαφόρων ρόλων, στις περιοχές που έγιναν τα γυρίσματα, το κόστος και τις δυσκολίες της παραγωγής, καθώς και την προσπάθεια των συντελεστών της για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος