FOLLOW US: facebook twitter

Το «σκιάχτρο» έδωσε μαθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς!

Ημερομηνία: 16-11-2016 | Συντάκτης:

sxiaxtro1

Συγκινητική η ανταπόκριση του κοινού στην προσφορά τροφίμων αντί εισιτηρίου

Συνεχίζονται οι εντυπωσιακές παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή

Συνεχίζονται και αυτήν την εβδομάδα, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, οι παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας  Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας που παρουσιάζουν  το μαγικό παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά ¨Το όνειρο του σκιάχτρου» σε σκηνοθεσία του Χάρη Κότσιφα. Μια παράσταση θαύμα, που έκλεψε τις εντυπώσεις και καταχειροκροτήθηκε όχι μόνο στην πρεμιέρα της προηγούμενης Παρασκευής αλλά και στις υπόλοιπες του Σαββατοκύριακου, όπου στο Λαζαράκειο δεν έπεφτε… καρφίτσα! Μικροί και μεγάλοι καταχειροκρότησαν όλους τους συντελεστές για τις  στιγμές γέλιου αλλά και προβληματισμού ταυτόχρονα που τους χάρισαν, τις εκπληκτικές ερμηνείες, τα πολύχρωμα κοστούμια που έραψαν μόνοι τους, αλλά και την μουσική που επίσης έγραψαν οι ίδιοι πατώντας πάνω στους αρχικούς στίχους. Βεβαίως μια ακόμα σημαντική παράμετρος που στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε μετράει ιδιαίτερα, είναι η συγκινητική ανταπόκριση των θεατών στην προσφορά τροφίμων αντί εισιτηρίου σύμφωνα με την επιθυμία της θεατρικής ομάδας και τα οποία θα παραδοθούν στην δημοτική Κοινωφελή επιχείρηση του δήμου Ήλιδας για να προσφερθούν σε άπορες οικογένειες. Είναι χαρακτηριστικό, το ότι το φουαγιέ του Λαζαράκειου πλημμύρισε στην κυριολεξία από τσάντες με τρόφιμα και η Θεατρική Ομάδα μάλιστα χθες, έκανε την φωτογράφησή της στον συγκεκριμένο χώρο για να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλον τον κόσμο για την ανταπόκρισή και επίσης για να στείλει μήνυμα αλληλεγγύης. Θυμίζουν δε, ότι η προσφορά τροφίμων αντί εισιτηρίου θα συνεχιστεί και το επόμενο τριήμερο των παραστάσεων και ευελπιστούν η ανταπόκριση του κοινού να είναι το ίδιο θερμή. Μάλιστα σε ανάρτησή τους στο fb αναφέρουν:

sxiaxtro2

«Είναι φορές που δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις μια εικόνα….Όπως λέει και μια Κινέζικη παροιμία μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις!!!  Μέσα στην Ελλάδα της κρίσης οι συμπολίτες μας απέδειξαν ότι η ανθρωπιά δεν χτυπιέται από καμία είδους κρίση…
Και μην ξεχνιόμαστε έχουμε ακόμα ένα Παρασκευοσαββατοκυριακο (18-21/11)!»

sxiaxtro3

Υπενθυμίζουμε ότι οι τελευταίες προγραμματισμένες παραστάσεις στο Λαζαράκειο θα δοθούν Παρασκευή και Σάββατο 18-19 Νοέμβρη ώρα 19:15 και Κυριακή 20 Νοέμβρη ώρα 11:00, ενώ θα υπάρξουν και ειδικές παραστάσεις μόνο για δημοτικά σχολεία απομακρυσμένων περιοχών όπως της Τ.Κ Κέντρου.

sxiaxtro4

Στην παράσταση πέραν των ενηλίκων, το βάπτισμα του πυρός έχουν πάρει και πέντε παιδιά.

Παίζουν:

Παπαγάλος Α: Γιώργος Χαραλαμπόπουλος
Παπαγάλος Β: Διονύσης Κομποστιώτης
Μικρά πουλάκια: Φώτης Σάκκος, Νίκος Νταλαμάρας, Γιώργος Νταλαμάρας, Βασίλης Αδαμόπουλος, Διονύσης Βλασόπουλος
Κυρ – Δίκανος: Στάθης Κοτσίφης
Σκιάχτρο: Ναντίν Αλ Ιμάντι
Τιτιβούε: Χαρά Μπέκιου
Τσιλιβήθρας: Αργυρώ Αντωνοπούλου
Τερτίπης: Ελένη Κορδαλή
Πουλιά: Γιάννα Γούναρη, Διονυσία Γιαννοπούλου, Ιωάννα Μωραΐτη
Μπαρμπα – Μπαρούτης: Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Κυρ – Σφεντόνας: Θωμάς Μπαρλέτης
Κυρ – Ξόβεργας: Νίκος Κώνστας
Αρχιδικαστής: Ευτυχία Κυβρακίδου
Κατήγορος: Κωνσταντίνα Κλάδη
Δεσμοφύλακας Α: Ηλίας Καπετανάκος
Δεσμοφύλακας Β: Γιώργος Γεωργακόπουλος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος