FOLLOW US: facebook twitter

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε παντού!: Με ευχές και χαμόγελα ο αγιασμός χθες σε όλα τα σχολεία της Ηλείας

Ημερομηνία: 12-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα
3ο Γυμνάσιο Πύργου

Προβλήματα με την μεταφορά των μαθητών σε ορισμένα χωριά

 

Με ευχές, χαμόγελα και αισιοδοξία και βεβαίως με τον καθιερωμένο αγιασμό σε όλα τα σχολεία της Ηλείας, ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά για εκατοντάδες μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων του νομού.  Με λιγότερα κενά  εκπαιδευτικών από κάθε άλλη χρονιά τουλάχιστον στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, το πρώτο κουδούνι χτύπησε σε όλα τα σχολεία της Ηλείας.

Τα προαύλια γέμισαν χθες χαρούμενες φωνές, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς ευχήθηκαν η νέα σχολική χρονιά που ξεκίνησε να  είναι δημιουργική και ελπιδοφόρα, ενώ στους αγιασμούς των σχολείων βρέθηκαν και οι Διευθυντές εκπαίδευσης, εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, ο πρώην Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης καθώς Βουλευτές, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

1ο Δημοτικό Πύργου

 

Τα «πρωτάκια» έκλεψαν για ακόμα μια φορά την παράσταση, με τα προσωπάκια τους να κοιτούν και να ελέγχουν το χώρο των νέων τους σχολείων με έκδηλη την απορία και αρκετό άγχος, ενώ δεν ήταν λίγα και αυτά που εμφανίστηκαν διστακτικά και με δάκρυα στα μάτια, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσουν τη μεγάλη αυτή αλλαγή μετάβασης από το Νηπιαγωγείο και την ξεγνοιασιά στο μαγικό κόσμο της ανάγνωσης και της γραφής.

2ο Δημοτικό Πύργου

 

Σήμερα οι μαθητές θα πάνε στα σχολεία τους με τις τσάντες ώστε  φεύγοντας να αποθηκεύσουν τα βιβλία που θα τους μοιράσουν οι εκπαιδευτικοί ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας, έως ότου ολοκληρωθούν και οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, το μάθημα θα τελειώνει νωρίτερα ανάλογα το σχολείο.

7ο Δημοτικό Πύργου

 

Ωστόσο, δεν έλειψαν και τα προβλήματα σε ορισμένες σχολικές μονάδες, όπως στο Σιμόπουλο και την Εφύρα  όπου έγινε ο κανονικός αγιασμός του νέου Γυμνασίου Πηνείας με ορισμένες αντιδράσεις, στο δημοτικό σχολείο Γαστούνης που ο αγιασμός τελέστηκε το μεσημέρι στο χώρο του Γυμνασίου Γαστούνης σε ξεχωριστό αγιασμό, ενώ αρκετοί μαθητές συνεχίζουν να κάνουν μάθημα σε λυόμενα όπως το 1ο ΓΕΛ Πύργου, το Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πύργου, το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού που τελεί εν αναμονή της ανέγερσης νέου σχολείου, αλλά και το Γυμνάσιο- Λύκειο Καράτουλα.

Ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βασίλης Δημητρέλλος επισήμανε ότι όλα κύλησαν ομαλά, αγιασμοί έγιναν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια κανονικά ωστόσο υπήρξαν ορισμένα προβλήματα με την μεταφορά των μαθητών κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας και ευελπιστεί η Περιφέρεια να τα επιλύσει.

Γυμνάσιο Πηνείας-Εφύρα
Ανδρίτσαινα
Λεχαινά
2ο Δημοτικό Πύργου
Ρήγας Προσχολική Αγωγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος