FOLLOW US: facebook twitter

Το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 13-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

agiasmoi-amaliada1

Έδωσαν το «παρών» ο  δήμαρχος Ήλιδας και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής

Σε τρία σχολεία της Αμαλιάδας –το 1ο Δημοτικό, το 2ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο–, βρέθηκε το πρωί ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τον αγιασμό που τελέστηκε στα σχολικά συγκροτήματα της περιοχής.

agiasmoi-amaliada2

Κατά τους του αγιασμούς, τόσο στο 1ο Δημοτικό όσο και στο 2ο Γυμνάσιο, όπου τους τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Αθανάσιος, ο κ. Χριστοδουλόπουλος τόνισε τα εξής: «Ξεκινάει για εσάς μία ακόμα σχολική χρονιά, γεμάτη όνειρα και αισιοδοξία. Μία σχολική χρονιά, που παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, θα πρέπει να σηματοδοτεί το μέλλον και το νέο που έρχεται.

Για όλους εμάς η παιδεία αποτελεί βασικό πυλώνα ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, ενός σχεδίου με κέντρο των άνθρωπο για τη διαμόρφωση μιας σύγχρονης προοπτικής για την τοπική κοινωνία.

Η παιδεία όμως δεν σημαίνει μόνο συσσώρευση γνώσεων. Αποκτά νόημα μόνο όταν έχει ουσιαστική συμβολή στη διάπλαση του ήθους και στη διαμόρφωση ανθρώπων με ελεύθερη σκέψη και δημοκρατική συνείδηση, γεγονός που συμβάλλει στην ανάπτυξη αξιών όπως η αλληλεγγύη, η αγάπη προς τον συνάνθρωπο, ο σεβασμός προς το περιβάλλον, ο εθελοντισμός και πολλά άλλα.

Ο Δήμος από την πλευρά του κάνει ότι είναι δυνατό για να καλύψει τις ανάγκες των σχολείων μας εκπονώντας σχέδιο, που μέσω των σχολικών επιτροπών εφαρμόζεται με την ελάχιστη δυνατή απόκλιση.

Εμείς ως δημοτική αρχή, είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια των παιδιών μας που κάθε χρόνο μας κάνουν περήφανους με της επιτυχίες τους.

Εύχομαι ολόψυχα στους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς μια καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη και πολλές επιτυχίες».

Στα παιδιά του 1ου Λυκείου και κυρίως στους μαθητές της τρίτης τάξης, ο Δήμαρχος Ήλιδας μίλησε για την δύσκολη χρονιά που τους περιμένει, η οποία όμως θα σηματοδοτήσει το μέλλον τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Εκπρόσωποι τους Δήμου Ήλιδας βρέθηκαν σε όλα τα σχολεία του Δήμου –τόσο στην Δημοτική Ενότητα Αμαλιάδας, όσο και στην Δημοτική Ενότητα Πηνείας–, όπου σήμερα τελέσθηκε αγιασμός.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος