FOLLOW US: facebook twitter

Το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Μητροπολίτη Γερμανού

Ημερομηνία: 30-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Χριστιανοί μου αγαπητοί,

Νέος χρόνος σήμερα και όλοι θέλουμε και ευχόμεθα να είναι τα χρόνια μας πολλά. Γιατί έτσι άθελά μας εκφράζουμε την αλήθεια, ότι ο Τριαδικός Θεός ημών, ο Δημιουργός του παντός και του ανθρώπου,  έπλασε τον άνθρωπον να ζη πολλά χρόνια,να μη πεθαίνη ποτέ, εφ’ όσον βέβαια  θα ζούσε ενωμένος με τον αιώνιον Δημιουργόν Θεόν .

Ο άνθρωπος όμως  απομακρύνθηκε από τον Θεόν και έτσι αλλοιώθηκε ο χαρακτήρας του, μπήκαν μέσα στο DNA του και γονίδια της φθοράς και  φυσικά πλέον  οδηγείται  προς τον θάνατο, ο οποίος θάνατος επετράπη από τον Θεόν Πατέρα μας «ίνα μη το κακόν αθάνατον γένηται».

Όμως ο Θεός δεν μας άφησε μακρυά Του. Έστειλε τον Μονογενή Του Υιόν «ίνα πας ο πιστεύων εις αυτόν μη απώληται αλλ’ έχει ζωήν αιώνιον».

Έτσι λοιπόν ο άνθρωπος, ο κάθε άνθρωπος, ενωμένος με τον Χριστόν αποκτά όχι μόνον ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ αλλά αιώνια και συγχρόνως  γίνεται ωφέλιμος  για τον συνάνθρωπον και το περιβάλλον του. Τότε όμως  ο καινούργιος χρόνος είναι και  δια τον καθένα μας ευλογημένος, αποδοτικός και ωφέλιμος. Τέτοιο  έτος  εύχομαι να είναι και το 2018 δι’ όλους μας. Σας το εύχομαι ολόψυχα.

†Ο Μητροπολίτης Ηλείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος