FOLLOW US: facebook twitter

Το πέταγμα του αυγού και φέτος στα Καλυβάκια

Ημερομηνία: 20-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Μια διαφορετική μη συνηθισμένη δράση από την Ομάδα ΙΕΡΑΞ

Η διαφορετική από τα συνηθισμένα δράση οργάνωσε για πρώτη φορά πέρυσι η Περιβαλλοντική και Φυσιολατρική Ομάδα Καλυβακίων Ιέραξ συνεχίστηκε και φέτος με στόχο να γίνει θεσμός. Πρωτοπόρος στην προσπάθεια αυτή ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, που το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα έδωσε το σύνθημα για το περίεργο αυτό παιχνίδι . «Το πέταγμα του αυγού» είναι ένας αγώνας πολύ διαφορετικός, αλλά άρρηκτα δεμένος με το Πάσχα, αφού οι συμμετέχοντες πρέπει να … αγωνιστούν με το πασχαλινό αυγό τους.

Έτσι όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα αυτό συγκεντρώθηκαν δίπλα στο γήπεδο μπάσκετ του χωριού, στο γκαζόν και έπρεπε να πετύχουν το στόχο που δεν ήταν άλλος από το να φτάσει το αυγό τους όσο πιο μακριά γίνεται. Μικροί και μεγάλοι δοκίμασαν τις ικανότητές τους πετώντας με το δικό τους τρόπο το αυγό τους να φτάσει μακρύτερα και οι νικητές επιβραβεύτηκαν για την προσπάθειά τους. Οι τρεις πρώτοι βραβεύτηκαν με μετάλλια και κύπελλα.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΤΚ Καλυβακίων Παναγιώτης Γεωργακόπουλος τόνισε ότι «…καθιερώνουμε φέτος κάτι που ξεκινήσαμε πέρυσι με το πέταγμα του αυγού. Φέρνουν όλοι από τα σπίτια τους, μικροί και μεγάλοι ένα αυγό βαμμένο και πετάμε το αυγό. Αυτός που το πετά πιο μακριά κερδίζει. Είναι κάτι που κάνουμε για το χωριό μας αλλά και για να προσελκύσουμε και κόσμο από τα γύρω χωριά. Πέρυσι παρά τη μικρή προσέλευση – καθώς δεν το γνώριζαν καλά – ευχαριστηθήκαμε αυτό που κάναμε και διασκεδάσαμε. Φέτος έχουμε μεγαλύτερη προσέλευση καθώς ο κόσμος μαθαίνει το πέταγμα του αυγού…».

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος