FOLLOW US: facebook twitter

Το ολιστικό σχέδιο της κυβέρνησης για τη μεταμνημονιακή εποχή

Ημερομηνία: 23-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Περισσότερες από 240 μεταρρυθμίσεις στην πενταετία 2018-2022 περιλαμβάνει το ολιστικό σχέδιο της ανάπτυξης που απέστειλε η κυβέρνηση στους δανειστές και άναψαν το πράσινο φως προκειμένου αυτό να συζητηθεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο την Τετάρτη (23/05), σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

«Η παρούσα ολιστική στρατηγική επιδιώκει να αντιμετωπίσει ορισμένες από αυτές τις ελλείψεις και ενσωματώνει τον ολιστικό και βιώσιμο τρόπο σχεδιασμού που ορίζεται στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) του ΟΗΕ» σημειώνουν οι συντάκτες του σχεδίου.

Από τις μεταρρυθμίσεις της επόμενης ημέρας, για τις οποίες ορίζονται συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, ξεχωρίζουν από τον τομέα της οικονομίας: ο μόνιμος μηχανισμός αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, μέτρο που θα έχει υλοποιηθεί το β’ τρίμηνο του 2019, το μητρώο περιουσιακών στοιχείων που θα πρέπει να είναι έτοιμο στο τέλος του 2018 και η απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας.

Στα εργασιακά προτεραιότητα δίνεται στην επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την εκ νέου εγκαθίδρυση της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης μετά το τέλος του προγράμματος.

Σε σχέση με την αύξηση του κατώτατου μισθού η κυβέρνηση μπορεί μεν να το έχει τοποθετήσει χρονικά εντός του 2018, ωστόσο με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο η σχετική κυβερνητική βούληση θα υλοποιηθεί εντός του 2019.

Η ολιστική στρατηγική ανάπτυξης αποσκοπεί στην αντιστροφή της αποβιομηχάνισης της Ελλάδας και, με βάση πρόσφατες μεταρρυθμίσεις, στην αποκατάσταση της αύξησης της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας.

Σύμφωνα λοιπόν με το ολιστικό πρόγραμμα, που αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση το επόμενο διάστημα, η κυβέρνηση σκοπεύει να εφαρμόσει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο (είχε τεθεί σε ισχύ το 2014).

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος