FOLLOW US: facebook twitter

Το «νησί» των… καταραμένων!

Ημερομηνία: 25-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

papadopoulou-eleni

–    Πω πω φιλενάδα, έχουμε σαπίσει από τη βροχή! Τι είναι τούτο το πράμα φέτος, η Ηλεία πριν ακόμα μπει ο χειμώνας κοντεύει να μετατραπεί σε… νησί! Αφανίστηκε ο κόσμος από τις πλημμύρες και τις ζημιές λες και κάποιος μας εκδικείται που ονομάζουμε τούτο τον τόπο ευλογημένο!

–    Δεν είναι αυτό το πρόβλημα Ασημούλα, ναι δεν αντιλέγω και τα στοιχειά της φύσης εναντίον μας είναι κάθε τρεις και πέντε, αλλά τι να σου κάνει από μόνος του ένας ευλογημένος τόπος άμα δεν έχει και… ευλογημένους ηγήτορες; Άμα δεν έχουν γίνει αντιπλημμυρικά έργα, άμα δεν υπάρχει πρόβλεψη κι άμα τα λεφτά που προορίζονται για αντιπλημμυρική θωράκιση τα κάνουν… κορδελάκια για άλλα πράματα, πως δηλαδή θα προστατευτεί ο κόσμος; Με το ζόρι πάνε να κάνουνε τον τόπο… καταραμένο! Αυλάκια ακαθάριστα, εγγειοβελτιωτικό έργο διαλυμένο, φρεάτια βουλωμένα, τι άλλο να θυμηθώ και να οι πλημμύρες σε χωράφια και όχι μόνο γιατί και στις πιο μεγάλες πόλεις της Ηλείας κοντεύουν να βγουν τα… υποβρύχια τσάρκα!

–    Δεν έχεις άδικο Μαριγούλα μου και δεν φτάνει που παθαίνεις τις ζημιές, μετά ψάχνεις να δεις πως και ποιος θα σε αποζημιώσει! Δηλαδή… ο κανένας! Στο τέλος θα μας επιδοτήσουνε μόνο για να αγοράσουμε από μια… βάρκα ο καθένας να κυκλοφορούμε και θα ρθει και η εφορία να σου λέει ότι έχεις… σκάφος αναψυχής και ξηλώσου! Άσε που ο στάβλος μου έγινε… πισίνα και καταλαβαίνεις αυτό τι σημαίνει! Ναι, με το ζόρι θα έχω και πισίνα στα κατσάβραχα!

–    Και μετά από όλα τούτα, οι άρχοντες μας θα κάτσουν στο μεγάλο τραπέζι να… συσκεφθούν – τύφλα να’ χει ο… Βούδας- για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τα πλημμυρικά φαινόμενα, θα κάνουνε κι ένα έγγραφο στα υπουργεία και θα ζητάνε λεφτά και η απάντηση που θα΄ ρθει – αφού θα έχουμε πνιγεί-  είναι πως η χώρα είναι στα μνημόνια  και ανάλογα με τις δυνατότητές της θα πράξει! Δηλαδή θα κάνουν έργα με… ψείρες!  Αυτά αναλογίζομαι και μετά μου λες γιατί δεν πιάνω στον καφέ μας μια σοβαρή συζήτηση. Θέλεις δηλαδή να συγχυστώ οπωσδήποτε χαιρέκακο πλάσμα. Άσε με λοιπόν την κοσμάρα μου, γιατί έτσι και τα πάρω , θα αμολήσω τα γιδοπρόβατα με δύο τράγους μαζί μέσα στη βουλή και όπου… φύγει- φύγει!

–    Την διαμαρτυρία να την κάνεις φιλενάδα όταν έρθει ο Ομπάμα γιατί τότε θα προβάλουνε την… ιλουστρασιόν έκδοση της χώρας γιατί ο Πρόεδρος  θα νομίζει ότι η Ελλάδα είναι μεν φτωχή αλλά δεν έχει… γίδια! Τώρα θα μου πεις οι περισσότεροι από αυτούς που συναλλάσσεται γίδια είναι, αλλά να τα δει και live!

–    Μια και το ανέφερες, αν η Μισέλ έρθει με το φόρεμα… μήνυμα που σχεδίασε η Ντονατέλα για να διαφημίσει την… ελευθερία της γυναίκας, πολλά ντόπια… πορτοφόλια θα κλάψουνε για να ράψουνε οι  σύζυγοι των συζύγων συναγωνίσιμες τουαλέτες! Πασαρέλα θα γίνει η Βουλή και τα… μηνύματα θα πηγαίνουνε γόνα!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος