FOLLOW US: facebook twitter

«Το Μυστικό τραγούδι του Κάστρου»: Το Σάββατο η πολυθεματική παράσταση «Μεσαιωνικές Νύχτες Κάστρου» του Γιώργου Βούκανου στο Χλεμούτσι

Ημερομηνία: 19-07-2018 | Συντάκτης:
Λεπτομέρειες της παράστασης παρουσιάστηκαν χθες σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Α. Χαμουζάς, ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Βούκανος και η αρχαιολόγος Νάνσυ Ράλλη

 

Ένα μεγάλο πολιτιστικό και καλλιτεχνικό γεγονός πρόκειται να συμβεί το Σάββατο 21 Ιουλίου στο Κάστρο Χλεμούτσι με την Συνδιοργάνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης πρωτοπορώντας και με ιδιαίτερη αγάπη στο πολιτισμό ανέθεσε στον Μουσικοσυνθέτη και καλλιτεχνικό Διευθυντή του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης  Γιώργο Βούκανο, να δημιουργήσει ένα οπτικοακουστικό θέαμα, που να δώσει μια νέα πνοή στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.  Τίτλος του “Μεσαιωνικές Νυχτες Κάστρου – Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου”.  Ένα μουσικό πολυθεματικό παραμύθι, με ήχο φώς και πρωτότυπη μουσική, με θέμα τα 3 παραμύθια που περνούν από γενιά σε γενιά στο Κάστρο Χλεμούτσι  σε σκηνοθεσία -μουσική Γιώργου Βούκανου και κείμενα της  Μαίρης Βούκανου.

Λεπτομέρειες της παράστασης που θα παρακολουθήσουμε, παρουσιάστηκαν χθες σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος και ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Βούκανος.

Όπως τονίστηκε, το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου είναι ένα πολυδιάστατο μουσικό οδοιπορικό  βασισμένο στους μύθους, και την ιστορία ενός φανταστικού Φιλέλληνα  περιηγητή του 18ου – 19ου αιώνα που μας ταξιδεύει στα Μεσαιωνικά Κάστρα της Ελλάδας. Εκεί γεννήθηκε και το νέο έργο του  Γιώργου Βούκανου με τίτλο το Μυστικό τραγούδι του Κάστρου, που όπως προαναφέραμε θα έχει σαν θέμα του τρία παραμύθια του Κάστρου.

Μάλιστα, όπως εξήγησε ο κ. Βούκανος  «ένα από αυτά τα παραμύθια το έχει περιγράψει ο Ανδρέας Καρκαβίτσας. Όμως μέσα στο κάστρο εκτός από τη μουσική παράσταση θα έχει δημιουργηθεί ένα Μεσαιωνικό σκηνικό, με σπίτια, στρατώνες, σιδηρουργείο και άλλες μεσαιωνικές γωνιές. Θα πραγματοποιούνται επιδείξεις σπαθασκίας και μεσαιωνικές αναβιώσεις από τους RitterHellas, καθώς και τοξοβολία με την συμμετοχή της Α.Ε.Λ Λεχαινών με τον Προπονητή Αλέξη Παναγόπουλου και την συμμετοχή της Ολυμπιονίκης Ζωής Παρασκευοπούλου. Παράλληλα πρίν την μουσική παράσταση θα ακούγεται σε ολο το Κάστρο η ιστορία του Κάστρου Ελληνικά Αγγλικά. Δράσεις για παιδιά, ένα παραμύθι ταινία που θα προβάλλεται σε μια μεσαιωνική σκηνή, στολές που θα ντύνονται τα παιδιά και άλλα πολλά συνθέτουν ένα μαγευτικό πολιτιστικό γεγονός». Τέλος ο κ. Βούκανος ευχαρίστησε το δήμαρχο και τον δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του τιμώντας τον ως καλλιτέχνη αλλά και τους συνδιοργανωτές της παράστασης, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο δήμαρχος κ. Ν. Μοράντ τόνισε ότι « ο  Γιώργος Βούκανος δημιουργεί κάτι νέο και δύσκολο γι αυτό και έχει τη η στήριξη τόσο από τον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης,  την δημοτική αρχή και τους Δημοτικούς Συμβούλους όσο και από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας για να μπορέσει να το υλοποιήσει. Άλλωστε ως καλλιτέχνης έχει το δικαίωμα αλλα  και την υποχρέωση να οραματίζεται ένα καλύτερο κόσμο και να μας το μεταφέρει σαν ένα παράθυρο ελπίδας για το μέλλον.»

Από την πλευρά του ο κ. Μίγκος που είναι υπεύθυνος αντιδήμαρχος και για θέματα τουρισμού, επισήμανε ότι η παράσταση αυτή, πέρα από ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός  αποτελεί συνάμα και  ένα τουριστικό προιόν για το δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης, αφού ήδη τα ξενοδοχεία της περιοχής στηρίζουν και το προτείνουν στους πελάτες τους. Μπορεί λοιπόν ο Πολιτισμός να συναντήσει τον Τουρισμό και με αυτό τον τρόπο να ωφεληθεί η κοινωνία.»

Η παράσταση θα  πραγματοποιηθεί 4 φορές μέσα στο καλοκαίρι τα Σάββατα 21 – 28 Ιουλίου &4 – 30 Αυγούστου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, από τις 19.30 εως 22.30 στα Ελληνικά & Αγγλικά

Συντελεστές της παράστασης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΜΟΥΣΙΚΗ  – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Γιώργος Βούκανος

ΚΕΙΜΕΝΑ – ΣΤΙΧΟΙ Μαίρη Βούκανου

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ  Δήμητρα Μπέρτσου

ΣΚΗΝΙΚΑ ChristoDefrimHasa

VIDEOART  Έφη Παναγοπούλου

Επιστημονική Σύμβουλος – Νάνσυ Ράλλη

Επιμέλεια Φωτογραφικής Έκθεσης  – Ανδρέας Μίγκος

Βοηθός Παραγωγής – Χρύσα Ρώμα, Ελένη Αθανασοπούλου, Στάθης Αρβανίτης

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ

Τραγούδι Άντα Αθανασοπούλου

Αφήγηση Χρύσα Ρώμα

Χορός Δήμητρα Μπέρτσου – Χάρης  Διαμαντόπουλος, Διονυσία Μπινιώρη, Νατάσα Σταυροπούλου, Ηρώ Γρηγοροπούλου

Παίζουν οι Μουσικοί  Πιάνο – Synthesizer Γιώργος Βούκανος, Πιάνο – Harpsichord Αθανασία Κόρδη, Κιθάρες Δημήτρης Τσαουσάκης, Γκάιντες Νεκτάριος Σανταμούρης, Φλογέρες Αντώνης Κτενάς, Μπάσο Μιχάλης Μάζης, Drums – Κρουστά Σίμος Κωνσταντινίδης. Συμμετέχει η Ομάδα Τοξοβολίας της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ Αλέξης Παναγόπουλος Προπονητής και οι αθλητές Κωνσταντίνα Παναγοπούλου, Χαρά Χρέπα, Βασίλης Αντωνιάδης  και η Ολυμπιονίκης  Ζωή Παρασκευοπούλου.

Αναβιώσεις Μεσαιωνικών Δρώμενων RITTERHELLAS


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος