FOLLOW US: facebook twitter

Το μαρτύριο της σταγόνας: Από χθες αργά το βράδυ άρχισε σταδιακά η αποκαθίσταται η υδροδότηση από τον Ερύμανθο

Ημερομηνία: 22-01-2018 | Συντάκτης:

Μια σοβαρή βλάβη από την Παρασκευή, έχει αφήσει χωρίς νερό από τον Ερύμανθο πολλές από τις περιοχές που υδρεύονται από τον διυλιστήριο και οι κάτοικοι κυρίως των χωριών, έχουν φτάσει στα όριά τους. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η ροή της υδροδότησης αναμενόταν να αποκατασταθεί αργά χθες το βράδυ

Ο Πύργος στο βαθμό που είχε δυνατότητα υδροδότησης από το δίκτυο της Αύρας είχε νερό για να καλύψει τις ανάγκες του. Όπως και η Αρχ. Ολυμπία που υδροδοτήθηκε από παλιές παροχές. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με πολλά χωριά τόσο στο δήμο Πύργου όσο και στο δήμο Αρχ. Ολυμπίας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η βλάβη που προκλήθηκε στην περιοχή Τρανή Λάκκα, στην Αρχ. Ολυμπία το πρωί της Παρασκευής, θα μπορούσε να επισκευαστεί νωρίτερα. Όμως μια δεύτερη βλάβη καθυστέρησε σημαντικά την επισκευή.

Η αποκατάσταση του αγωγού, σύμφωνα με πληροφορίες έχει ολοκληρωθεί και απομένει να στεγνώσει το ειδικό τσιμέντο που έχει πέσει για την στερέωση και κάλυψή του. Σύμφωνα πάντως με τις διαβεβαιώσεις που δίνουν οι αρμόδιοι η υδροδότηση αναμενόταν να ομαλοποιηθεί αργά χθες το βράδυ.

Προβλήματα αντιμετωπίζουν αρκετά χωριά αυτή την ώρα όπως το Επιτάλιο, το Σκουροχώρι, το Βούναργο, η Ξυλοκέρα, τα Λαστέικα, ο Ελαιώνας, τα Χανάκια. Στα υπόλοιπα έχουν βρεθεί τρόποι να υπάρξει υδροδότηση…

Ιδιαίτερα στο Βούναργο που δεν υπάρχει δεξαμενή υδροδότησης, τα νοικοκυριά συνδέονται απευθείας με το δίκτυο του Ερυμάνθου. Οι κάτοικοι εκεί έχουν μείνει χωρίς νερό για τρίτη ημέρα – από το πρωί της Παρασκευής που προκλήθηκε η βλάβη και είναι έτοιμοι να προβούν σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας αν το μαρτύριό τους συνεχιστεί και σήμερα και τελικά δεν πάρουν νερό.

Στα Λαστέικα ενώ το χωριό διαθέτει δεξαμενή και στο παρελθόν οι γεωτρήσεις έδιναν σχετικά καλή ποιότητα νερού (μόνο αυξημένα άλατα είχε), η πρόσφατη κακοκαιρία με τους ισχυρούς ανέμους της περασμένης Πέμπτης, προκάλεσε ζημιές στις υποδομές με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επανέλθει η υδροδότηση από γεώτρηση…

Το άσχημο είναι πως για τα χωριά που μέχρι και χθες δεν είχαν στάλα νερό, οι αρχές δεν σκέφτηκαν να μεταφέρουν εκεί νερό με υδρόφόρες, είτε για να γεμίσουν τις δεξαμενές των, είτε για να δώσουν νερό σε ανθρώπους που δεν μπορούν να το προμηθευτούν διαφορετικά – όπως στην περίπτωση του Βουνάργου – έστω για την κάλυψη βασικών αναγκών. Με αυτόν τον τρόπο θα εξέλιπε η ταλαιπωρία που ευελπιστούμε σήμερα να λήξει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος