FOLLOW US: facebook twitter

Το λιμάνι της Κυλλήνης έχει παρελθόν και μέλλον…

Ημερομηνία: 05-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

kullineia1

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν τα ΚΥΛΛΗΝΕΙΑ 2016

Με χορούς και τραγούδια Ελλήνων της Ιωνίας και της Πελοποννήσου, ολοκληρώθηκαν χθες βράδυ στο λιμάνι της Κυλλήνης τα ΚΥΛΛΗΝΕΙΑ 2016 που στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, με την συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων που αγκάλιασαν τις τριήμερες εκδηλώσεις. Το λιμάνι της Κυλλήνης για τρία απογεύματα και βράδια, πλημμύρισε από κόσμο, αποδεικνύοντας ότι τέτοιες εκδηλώσεις που έχουν πολιτιστικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα, αξίζει να γίνονται θεσμός.   Τα ΚΥΛΛΗΝΕΙΑ 2016, διοργάνωσαν για δεύτερη συνεχή χρονιά το Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης και ο πάντα δραστήριος Σύλλογος Εργάνη, ενώ μεγάλη βαρύτητα δόθηκε στην ανάδειξη των ιδιαίτερων αναπτυξιακών, ιστορικών και πολιτιστικών γνωρισμάτων του λιμανιού και ολόκληρης της Κυλλήνης.

kullineia3

Το πρόγραμμα περιελάμβανε μεταξύ άλλων  θεματική εκδήλωση με τίτλο «Το λιμάνι της Κυλλήνης ως σημείο αναφοράς στην ιστορία μας, τόπος ιστορίας χιλιάδων χρόνων, τόπος ανοίγματος των Ελλήνων προς Ανατολή και Δύση», με προβολή και παρουσίαση της κίνησης των Ελλήνων προς Ανατολή και Δύση.

kullineia2

Ενδιαφέρουσα ήταν ωστόσο η ομιλία που πραγματοποιήθηκε, με την παρουσίαση των μεσαιωνικών και αρχαιολογικών ευρημάτων λιμενικών εγκαταστάσεων Κυλλήνης, από την ερευνητική ομάδα της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων και του Φιλανδικού Ινστιτούτου Αθηνών, με ομιλητές την Δρ. Αγγελική Γ. Σίμωσι και τους Δρ. Καλλιόπη Μπάικα και Luri Pakkamen. Η βραδιά της πρώτης ημέρας των εκδηλώσεων έκλεισε με απαγγελία Ομηρικών ποιημάτων.

kullineia-passepartout

Το Σάββατο, πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετική εκδήλωση με θέμα «Αναπαράσταση γεγονότων από τη ζωή των Ελλήνων της Μικράς  Ασίας» αφού πολλοί Μικρασιάτες πρόσφυγες ρίζωσαν στην περιοχή και πρόκοψαν και η βραδιά έκλεισε με τραγούδι,  συναυλία με το μουσικό σχήμα «Passepartout» που ταξίδεψε τον κόσμο σε γνώριμα μουσικά μονοπάτια.

kullineia4

Και χθες το βράδυ, τελευταία μέρα των εκδηλώσεων, την σκυτάλη πήρε η μουσική μας παράδοση. Το λιμάνι της Κυλλήνης για ένα τριήμερο γνώρισε ημέρες δόξας και ο κόσμος ενθουσιάστηκε και πέρασε όμορφα, μαθαίνοντας ταυτόχρονα σημαντικά πράγματα για την ιστορία του τόπου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΓΚΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος