FOLLOW US: facebook twitter

Το ΚΚΕ τιμά τον αγωνιστή Λάμπη Αλεξανδρόπουλο-Εγκαινιάζεται σήμερα η έκθεση με τα έργα του

Ημερομηνία: 03-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Η Τομεακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ τιμώντας την αγωνιστική και καλλιτεχνική προσφορά του κομμουνιστή Εικαστικού Λάμπη Αλεξανδρόπουλου, 8 χρόνια μετά το θάνατο του-  διοργανώνει Έκθεση με έργα του, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στο Διοικητήριο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 8 το βράδυ και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και το Σάββατο 6 Ιανουαρίου με ώρες λειτουργίας 5.00μμ-9.00μμ.

Ο Λ. Αλεξανδρόπουλος γεννήθηκε το 1926 από εργατοαγροτική οικογένεια στον Πύργο. Παιδί φτωχής οικογένειας αναγκάστηκε από τα παιδικά του χρόνια να μπει στη βιοπάλη για να βγάλει τα προς το ζην. Από πολύ μικρός τον μάγεψε η τέχνη της ζωγραφικής και της ξυλογλυπτικής και σιγά σιγά αυτοδίδακτος άρχισε να ασχολείται συστηματικά, με αποτέλεσμα η αγάπη του γι’ αυτήν να γίνει το επάγγελμά του.

Πήρε ενεργά μέρος στην ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση από τις γραμμές του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ και στη συνέχεια στο ΔΣΕ. Το 1948 συνελήφθη, φυλακίστηκε και το 1949 καταδικάστηκε σε θάνατο για την πλούσια δράση του. Παρέμεινε σε φυλακές και τόπους εξορίας συνολικά 24 χρόνια. Είχε διατελέσει μέλος της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ και πρόεδρος της ΝΕ της ΠΕΑΕΑ Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος