FOLLOW US: facebook twitter

Το ΚΕΦΙΑΠ στο Θεματικό Πάρκο Μυθολογίας

Ημερομηνία: 05-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα

Την Πέμπτη δωρεάν ξενάγηση, ψυχαγωγία και επιμόρφωση

Παιδιά και νέοι ωφελούμενοι  του ΚΕΦΙΑΠ  Ηλείας, μαζί με τους συνοδούς τους και τους εργαζόμενους του Κέντρου, θα επισκεφθούν την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00 το πρωί, το Θεματικό Πάρκο Ελληνικής Μυθολογίας Innotour στον Πύργο.

Το Θεματικό Πάρκο Ελληνικής Μυθολογίας συνδυάζει την ψυχαγωγία με την επιμόρφωση και η επίσκεψη καθώς και η ξενάγηση  στο σύγχρονο πάρκο με τους τρισδιάστατους ήρωες, σε ειδικά σκηνοθετημένο περιβάλλον 1500 τετραγωνικών μέτρων,  θα πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένο προσωπικό με λεπτομερή αφήγηση της ιστορίας του κάθε ήρωα.
Στους ωφελούμενους του ΚΕΦΙΑΠ θα δοθεί η δυνατότητα να βιώσουν με δραστηριότητες μέρος αυτών που βλέπουν και ακούν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, χρησιμοποιώντας κατάλληλα υλικά καθώς και τη νέα τεχνολογία,  σεβόμενοι τις αρχές της παιδαγωγικής.

Η συνολική παραμονή των ωφελουμένων  στο πάρκο θα  διαρκέσει κατά προσέγγιση δύο ώρες καθώς οι ωφελούμενοι αμέσως μετά την  ξενάγηση θα πάρουν μέρος σε σειρά δραστηριοτήτων, όπως πάζλ, που αφορά σύνθεση της μορφής των τεράτων, στην ειδική αίθουσα εργαστηρίου δραστηριοτήτων, καθώς  και ζωγραφική που αφορά σε χρωματισμό της μορφής των τεράτων στην ειδική αίθουσα εργαστηρίου ζωγραφικής.

Η επίσκεψη στο θεματικό πάρκο μυθολογίας γίνεται στο πλαίσιο των προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των ωφελουμένων του ΚΕΦΙΑΠ και της συμμετοχής τους σε πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δράσεις.

Ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος, επισήμανε ότι οι ωφελούμενοι του ΚΕΦΙΑΠ και οι συνοδοί τους θα ξεναγηθούν στο Θεματικό Πάρκο Ελληνικής Μυθολογίας δωρεάν.

 

Ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος επισήμανε ότι η επίσκεψη στο θεματικό πάρκο μυθολογίας δε θα μπορούσε να γίνει χωρίς την υποστήριξη των υπευθύνων του πάρκου, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα τους για τη βιωματική αυτή εμπειρία των ωφελουμένων και έκαναν ότι ήταν δυνατό για να λάβουν μέρος σε αυτήν όσο το δυνατόν περισσότεροι νέοι του ΚΕΦΙΑΠ και οι συνοδοί τους, χωρίς μάλιστα κανένα οικονομικό αντίτιμο.  «Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύουν ότι υποστηρίζουν τη φιλοσοφία της διαδραστικής και εμπειρικής εκπαίδευσης, η οποία δίνει βάση στην  αλληλεπίδραση του προσώπου, της ομάδας  και του περιβάλλοντος και αφορά σε όλα τα παιδιά χωρίς να  κάνει διακρίσεις, αντιμετωπίζοντας τα ισότιμα. Τους ευχαριστούμε θερμά διότι απέδειξαν έμπρακτα όχι μόνο το πολιτιστικό και ψυχαγωγικό αλλά και το κοινωνικό πρόσωπο του θεματικού πάρκου μυθολογίας».

Το Θεματικό Πάρκο Ελληνικής Μυθολογίας βρίσκεται στο 3ο χιλ. Εθνικής οδού Πύργου Πατρών στον Πύργο Ηλείας, και όποιος επιθυμεί να  ενημερωθεί για τα προγράμματα του μπορεί να επικοινωνήσει στο τηλ 2621505170/2621505160 και στο Email. info@innotour.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος