FOLLOW US: facebook twitter

Το ΚΕΑ «διασυνδέεται» με τον ΟΑΕΔ-Σε εξέλιξη η διαδικασία

Ημερομηνία: 26-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Απόλυτα συνεπείς ως προς το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, αναφορικά με την δ’ αξιολόγηση, εκτιμούν αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Εργασίας, ότι θα είναι οι υπηρεσίες Πρόνοιας και του ΟΑΕΔ, για την εγγραφή στο μητρώο του Οργανισμού, όλων των ανέργων που λαμβάνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Το συγκεκριμένο προαπαιτούμενο, εκτιμάται ότι μέχρι τον Απρίλιο θα έχει πάψει να υφίσταται, αφού ήδη η ηλεκτρονική διασύνδεση των δύο φορέων έχει πραγματοποιηθεί και έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό.

Άλλωστε όπως είναι και η μνημονιακή δέσμευση το 10% των δικαιούχων του ΚΕΑ θα μπορούν να μετάσχουν σε προγράμματα απασχόλησης που εκπονεί ο ΟΑΕΔ. Η συγκεκριμένη ενσωμάτωση έχει ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζεται και αναμένεται να συνεχιστεί.

Αναφορικά με το σκέλος των παρεμβάσεων στις παροχές αναπηρίας, ίδιες πηγές τόνιζαν πως το γεγονός ότι θεσμοθετείται η πιλοτική εφαρμογή του νέου τρόπου αξιολόγησης αποτελεί βασική παράμετρο, έτσι ώστε να καλυφθεί και το συγκεκριμένο προαπαιτούμενο. Άλλωστε, αποτελεί συμφωνία με τους Θεσμούς από το φθινόπωρο του 2016, ότι θα γίνουν παρεμβάσεις στις παροχές αναπηρίας. Τώρα, οι αρμόδιες υπηρεσίες επεξεργάζονται τον τρόπο ώστε οι παρεμβάσεις αυτές να μην αδικήσουν ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, όπως είναι οι ανάπηροι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος