FOLLOW US: facebook twitter

«Το Κατάκολο δεν είναι τσιφλίκι κανενός!»: Μήνυμα από Εμπόρους και Ξενοδόχους Πύργου προς επαγγελματίες Κατακόλου

Ημερομηνία: 29-06-2017 | Συντάκτης:

Σκληρή απάντηση σε όσους επαναστατούν ενάντια στην έλευση τουριστών στον Πύργο

Το μήνυμα ότι το Κατάκολο δεν είναι «τσιφλίκι» κανενός, έστειλαν χθες ο Εμπορικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Ξενοδόχων Πύργου, με αφορμή τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από επαγγελματίες του επινείου για την προσπάθεια της δημοτικής αρχής να διεκδικήσει την έλευση τουριστών της κρουαζιέρας στην πόλη.

Σε υψηλούς τόνους, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου κ. Κώστας Πετρόπουλος αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο Πύργου κ. Λιατσή και όσους ενέκριναν με την ψήφο τους στην πρόσφατη συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου, την είσοδο λεωφορείων στο λιμάνι για την παραλαβή τουριστών με προορισμό την πόλη, απάντησε σε όσους απειλούν ότι δε θα επιτρέψουν ποτέ να έρθουν τουρίστες στον Πύργο ότι «το λιμάνι δεν είναι τσιφλίκι τους και οι τουρίστες δεν είναι κεκτημένο τους!».

Αρχικά ξεκαθάρισε πως όταν πρωτοξεκίνησε η κρουαζιέρα είχε μοναδικό στόχο την Αρχαία Ολυμπία στην πορεία όμως διαπιστώθηκε ότι πολλοί τουρίστες έρχονταν δυο και τρεις φορές με το κρουαζιερόπλοιο στο Κατάκολο και δεν επιθυμούσαν να μεταβούν ξανά στην Ολυμπία.

«Σε αυτούς τους τουρίστες, θέλουμε να προσφέρουμε μια εναλλακτική διαδρομή προτείνοντας τους να επισκεφθούν τον Πύργο όπου έχουμε να τους δείξουμε πολλά πράγματα όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο, τις υπέροχης αρχιτεκτονικής εκκλησίες μας, το Επαρχείο και φυσικά την αγορά μας που με την έλευση τους θα τονωθεί στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε.

Βέβαια κάποιοι σε αυτό έχουν αντίθετη γνώμη και προσπαθούν να το αποτρέψουν λέγοντας ότι αυτό είναι παράνομο, ότι το λιμάνι του Κατακόλου είναι δικό τους και δε θα επιτρέψουν ποτέ να έρθουν τουρίστες στον Πύργο και να πάμε να φτιάξουμε δικό μας λιμάνι στον Πύργο να έρχονται καράβια! Άκουσον- άκουσον! Εμείς λέμε ότι το λιμάνι ανήκει σε όλους τους Ηλείους και οι έμποροι, οι επαγγελματίες και όλος ο Πύργος είμαστε ενωμένοι και θα πάρουμε αυτό που δικαιούμαστε!».

«Δε θα επιτρέψουμε στους λίγους να μαραζώσουν τον τόπο»

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Δήμου Πύργου κ. Μάκης Ζαχαρόπουλος επισήμανε ότι κατανοεί την αγωνία του εμπορικού κόσμου για το θέμα της κρουαζιέρας καλώντας το Δήμαρχο και τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίτευξη του στόχου.

«Τα πολλά κλειστά μαγαζιά μέσα στον Πύργο και ο ανύπαρκτος τζίρος στα υπάρχοντα έχουν άμεσο αντίκτυπο και στα ξενοδοχεία της περιοχής μας. Είναι αστείο πιστεύω να περνούν καθημερινά 4-5 χιλιάδες κόσμος περιμετρικά από τον Πύργο και να μην μπαίνει ένας τουρίστας στην πρωτεύουσα του Νομού μας.

Είναι γνωστό ότι μια μερίδα τουριστών της κρουαζιέρας έχει έρθει 4 και 5 φορές στα μέρη μας. Εμείς αυτό που θέλουμε δεν είναι ούτε να ανοίξουμε κάποιο διάλογο με την κοινωνία του Κατακόλου ούτε να γίνουμε εχθροί. Αυτό που θέλουμε είναι να έχει ο τουρίστας ακόμα μια πρόταση σωστή ώστε να έρθει στον Πύργο.

Αυτή τη μερίδα τουριστών διεκδικούμε να έρθει στον Πύργο, να της προτείνουμε μια εναλλακτική μορφή τουρισμού, όχι του τουρισμού του παραθαλάσσιου στο Κατάκολο όπου μπορεί να πάει σε κάποιες παραλίες αλλά όχι και της Ολυμπίας. Του τουρισμού της πόλης.

Ο Πύργος έχει πολλά να προσφέρει αρκεί να είμαστε όλοι ενωμένοι για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε το τουριστικό προϊόν του δήμου Πύργου. Κάποιες άστοχες δηλώσεις κάποιων προέδρων και κάποιες αντεγκλήσεις, οδηγούν χρόνια τώρα αυτό το τόπο σε ανυπαρξία. Δε θα επιτρέψουμε άλλο σε αυτούς τους λίγους να μαραζώσουν αυτό τον τόπο».

«Θα μας βρουν μπροστά τους!»

Φανερά ενοχλημένος απ’ όσα λέγονται στο Κατάκολο από επαγγελματίες που έχουν επαναστατήσει προσπαθώντας να αποτρέψουν τα σχέδια του Δήμου Πύργου, εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κώστας Αθανασόπουλος.

«Κάποιοι κύριοι εκεί στο Κατάκολο, κάποιος Εμπορικός Σύλλογος που έχει επαναστατήσει όπως και πέρυσι που ξεσηκώθηκαν για να μην πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη έκθεση στο λιμάνι για προσωπικό τους όφελος, ξεσηκώθηκαν και τώρα για να μην έρθουν τουρίστες στον Πύργο. Γιατί θέλουν να κάνουν μόνο βόλτες στο Κατάκολο, να τους… «αρμέγουν» και να μην τους επιτρέπουν να επισκεφθούν την πρωτεύουσα του Νομού στην οποία υπάγεται το Κατάκολο!

Το Κατάκολο όμως δεν είναι … αυτοκέφαλο. Οι 5-6 που δεν είναι καν από το Κατάκολο αλλά από άλλα μέρη και απλά έχουν ανοίξει μαγαζί στο λιμάνι και αντιδρούν τους λέμε ότι θα μας βρουν μπροστά τους. Δεν θα κάνουμε πίσω όπως πέρυσι με την έκθεση που δεν θέλανε. Και το μερίδιο που αναλογεί σε εμάς θα το πάρουμε και το μερίδιο που τους αναλογεί θα το πάρουν.

Θα αγωνιστούμε όλοι μαζί και θα τα καταφέρουμε. Και ο Πύργος είναι η πρωτεύουσα το Νομού και ο Δήμαρχος θα πρέπει με παντοίους τρόπους έχοντας όλο τον κόσμο στο πλευρό του, να φέρει τουρίστες στην πόλη».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος