FOLLOW US: facebook twitter

Το καρναβάλι

Ημερομηνία: 31-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Εντάξει, ομολογώ ότι ο τίτλος αδικεί την παράταξη. Τι να κάνει η ΝΔ αν είχε κάποτε στις τάξεις της –για το παρόν δεν είμαι και τόσο σίγουρος– αυτήν την απίστευτη περσόνα που μοιάζει να ξεπήδησε από ταινία του Αλμοδόβαρ και η οποία λέγεται Παναγιώτης Ψωμιάδης. Δυστυχώς όλα τα κόμματα διαθέτουν ή διέθεταν ανέκαθεν τέτοια διαμάντια στο επιτελείο τους, αλλά η αλήθεια είναι ότι ποτέ και πουθενά στο μεγάλο μας τσίρκο δεν υπήρξε τέτοια τεράστια προσωπικότητα.

Δεν υπάρχει το άτομο. Για να καταλάβετε τι εστί «Πανίκας ο Μακεδονομάχος», μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την εκ νέου μεταμφίεσή του σε Ζορό για χάρη του νέου διαφημιστικού σποτ των Jumbo, βγήκε (στον Real συγκεκριμένα) και δήλωσε ότι δεν το έκανε για τα φράγκα αλλά για το γούστο: «Η πορεία του Παναγιώτη Ψωμιάδη», ισχυρίστηκε σε γ΄ πρόσωπο για τον εαυτό του, «απέδειξε πως ό,τι κάνω, το κάνω γιατί το αγαπώ.

Κανένα τίμημα δεν υπήρχε. Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για να βγω στο προσκήνιο. Κάποια ψιλοέξοδα μου κάλυψαν, γύρω στα 500 ευρώ. (…) Τίμημα δεν υπήρχε και ούτε στο μέλλον θα υπάρχει. Ό,τι αγαπώ και γουστάρω κάνω. Είμαι αυθεντικός και αληθινός, είμαι όπως με γέννησε η μάνα μου». Σαν τα μωρά δηλαδή που είναι το πιο υπέροχο πράγμα στον κόσμο αλλά όχι αυτό που χρειάζεται μία πολιτεία σε θέσεις υψηλής κοινωνικής ευθύνης. Γιατί ως γνωστόν, «μωρός» στην αρχαία είναι ο ανόητος, ο χαζός.

Το αποκορύφωμα της σαχλαμάρας ήταν ο ύμνος της ΝΔ που έπαιξε στο σποτ με παραλλαγμένους στίχους. Μέχρι και στην Πειραιώς προβληματίστηκαν από τα κατορθώματα του πρώην περιφερειάρχη και την παρωδιακή εκδοχή του κομματικού άσματος. Κατά συνέπεια, μόνο τυχαίο δεν είναι ότι η διαφήμιση αποσύρθηκε για λίγες ώρες και επέστρεψε –προς ανακούφιση όλων– χωρίς την καρναβαλίστικη μουσική υπόκρουση, αν και σε κάθε περίπτωση περί καρναβαλιού πρόκειται, καμία αμφιβολία περί τούτου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος