FOLLOW US: facebook twitter

Το Κέντρο Κοινότητας στο Δήμο Πηνειού-Ενημέρωση από τον αντιδήμαρχο Δ. Γεωργόπουλο

Ημερομηνία: 30-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Σε ενημέρωση για την λειτουργία και τις υπηρεσίες του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά που λειτουργεί στο Δήμο Πηνειού, προχώρησε ο αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Διονύσης Γεωργόπουλος. Όπως τόνισε το Κέντρο Κοινότητας λειτουργει στο κτίριο που βρίσκεται  στο 1ο χμ της επαρχιακής οδού Γαστούνης-Βαρθολομιού,  πέντε (5) ημέρες την εβδομάδα από Δευτέρα έως Παρασκευή, επί οκταώρου βάσεως. Το  Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα  Ρομά στελεχώνεται με τις κάτωθι ειδικότητες : 1 ΤΕ  Κοινωνικός Λειτουργός, 1 ΠΕ Κοινωνιολόγος, 1 ΠΕ Παιδαγωγός,

1 ΤΕ Επισκεπτριών  Υγείας, 1 ΔΕ Διαμεσολαβητής.

Τα Κέντρα Κοινότητας είναι μια νέα δομή που σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ιδρύθηκαν σε Δήμους και χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Αποτελούν τον βασικό «πυρήνα» διευρυμένων υπηρεσιών τύπου “One Stop Shοp”, με εξατομικευμένη ολιστική προσέγγιση  και αποτελούν μία δράση «ομπρέλα» παρέχοντας υπηρεσίες οι οποίες  θα ενισχύσουν τις πολιτικές που ήδη υλοποιούνται ή προγραμματίζονται  για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Πώς λειτουργεί

Η λειτουργία του Κέντρου εστιάζει αφενός στην υποδοχή και στην ενημέρωση των πολιτών, ειδικότερα όσων ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, και αφετέρου στην υποστήριξή τους με σκοπό τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου.

Οι Υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο Κοινότητας κινούνται σε τρεις κεντρικούς άξονες:

Α) Υποδοχή – Ενημέρωση – Υποστήριξη των πολιτών.

Πληροφόρηση ή/και παραπομπή των πολιτών στα προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο όπως το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους, κοινωνικές δομές και υπηρεσίες όπως το Βοήθεια στο σπίτι, τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, τα Κέντρα Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με αναπηρία, τα προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, κ.α.

Β) Συνεργασία με Υπηρεσίες, Φορείς και Δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας

Γ) Παροχή Υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων

Ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής, τα «Κέντρα Κοινότητας» παρέχουν υπηρεσίες που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος