FOLLOW US: facebook twitter

Το κάψιμο του… καλικάντζαρου!

Ημερομηνία: 11-01-2017 | Συντάκτης:

astrinia-ilida-kapsimo-kalikantzaro

Από τον Σύλλογο ΑΣΤΡΙΝΙΑ Αγίου Ιωάννη δήμου Ήλιδας

Παρά το τσουχτερό κρύο, πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ, ανήμερα του Αη- Γιαννιού,  από τον σύλλογο ΑΣΤΡΙΝΙΑ Αγίου Ιωάννη Αμαλιάδας, ο χορός και το κάψιμο του καλικάντζαρου, ένα έθιμο που έρχεται από το παρελθόν και καλά κρατεί στο χωριό. Μεταξύ των φίλων του συλλόγου την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής κ. Γιάννης Κουτσούκος και ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, όπου απεύθυναν και σύντομο χαιρετισμό. Για τον χορό και το κάψιμο του καλικάντζαρου αναφέρθηκε ο συγγραφέας κ. Καρνάρος Λεωνίδας, ακόμη χαιρετισμό απεύθυνε η πρόεδρος του συλλόγου και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε αναλάβει ο κ. Κώστας Μπαρτζίλας. Μετά το πέρας των ομιλιών, παρά τα απρόβλεπτα βεγγαλικά, ακολούθησε το κάψιμο του καλικάντζαρου χορός γύρω από την φωτιά, με φασολάδα πίκλες και άφθονο κρασί, πολ’υ μουσική παραδοσιακή με νταούλια και ζουρνάδες, χορό και κέφι!

astrinia-ilida-kapsimo-kalikantzaro1

Ο Σύλλογος ΑΣΤΡΙΝΙΑ ευχαριστεί όλους όσους μας τίμησαν και παρευρέθησαν στην εκδήλωση, πάρα το τσουχτερό κρύο και δεσμεύονται ότι θα συνεχίσουν  αυτό το ωραίο έθιμο, ώστε να γίνει θεσμός στο χωριό τους!

astrinia-ilida-kapsimo-kalikantzaro0
Επίσης ο σύλλογος ευχαριστεί τους χορηγούς της εκδήλωσης, την αλυσίδα Αρτοποιείων «ΓΑΛΑΝΗΣ» Πάτρα, τον κ. Κώστα του Σωτηρίου Παρασκευόπουλο,Αφοί Παρασκευόπουλοι Τουρσοποιΐα ΗΛΙΣ, τον κ. Νεραντζάκη Κωνσταντίνο, , τον κ. Γεώργιο Καράμπελα κατάστημα WIND Αμαλιάδας, τον κ. Τουτούνη Παναγιώτη ζωοτροφές και όλους όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί άψογα η εκδήλωσή!

astrinia-ilida-kapsimo-kalikantzaro3

Φωτογραφίες Σύλλογος ΑΣΤΡΙΝΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος