FOLLOW US: facebook twitter

Το εργασιακό των μεταναστών της Βουπρασίας στο «τραπέζι»

Ημερομηνία: 14-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

prosfiges-dioikitirio

Σύσκεψη στο συνεδριακό της Π.Ε. στον Πύργο

Το καθεστώς εργασίας, των μεταναστών εργατών γης της Βουπρασίας, συζητήθηκε προχθες το μεσημέρι στο μικρό συνεδριακό της Π.Ε. Ηλείας στον Πύργο, στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και της Οργάνωσης «Open Society Justice Initiative».

Στην συνάντηση συμμετείχαν και μετανάστες εργάτες γης από τη Μανωλάδα οι οποίοι και μίλησαν για τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης τους στην περιοχή ενώ συνομίλησαν και με τους δικηγόρους του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες Βασίλη Κερασιώτη και της Οργάνωσης Open Society Justice Initiative Simon Cox αναφορικά με την προσφυγή που έχουν καταθέσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου μετά τα γνωστά επεισόδια που έκαναν το γύρο του κόσμου το 2013 και η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο έκδοσης της απόφασης.

Στη διάρκεια της συνάντησης, έγινε ενημέρωση για τις πτυχές της τροπολογίας που είχε καταθέσει ο Ηλείος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα βίας και τραυματισμού μεταναστών όπως εκείνα το 2013, μέσα από την οποία ρυθμίζονται θέματα απασχόλησης των παράτυπα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών στην αγροτική οικονομία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος