FOLLOW US: facebook twitter

Το «διπλό» του Ηλειακού Λεχαινών

Ημερομηνία: 09-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

stadio-kosmos-gipedo

Σπουδαία η επιτυχία του Ηλειακού που έφερε «διπλό» στα Σαβάλια. Ήταν το τέταρτο φετινό  και η πρώτη νίκη, μετά από πέντε ήττες και τέσσερις ισοπαλίες. Η ομάδα του Αλέξη Γαλάνη είχε δικό της το πρώτο ημίχρονο, όταν και πέτυχε το γκολ με τον Αχαιό, Ν. Παναγιωτόπουλο, έναν ποδοσφαιριστή με εντυπωσιακά σωματικά προσόντα και καλή τεχνική. Θα πρέπει ωστόσο να σημειώσουμε πως ο κόουτς των «γαλάζιων» είχε να αντιμετωπίσει τον τραυματισμό του Παπαστεργίου που έφυγε από το ματς στο 20΄. Τον αντικατέστησε ο Πέτρος Τσουκαλάς που πέρασε στα χαφ και οπισθοχώρησε ο Μουσερής. Έχει νεαρούς  παίκτες ο Ηλειακός (Βόσσος, Σταματόπουλος, Κουρής, Τριτάρης, Σώκαλης, Μαράτος, Θ. Παναγιωτόπουλος, Μαρινόπουλος), άρα και μέλλον. Στην επανάληψη δέχτηκε μεγάλη πίεση από τον  φορμαρισμένο Ολυμπιακό του Δούμα αλλά κράτησε και με τη βοήθεια της τύχης. Έτσι, τώρα είναι στους 28 βαθμούς, πέντε ολόκληρους από τη ζώνη των πλέι-άουτ. Αν πάρει την ερχόμενη αγωνιστική τη Θύελλα, θα ανέβει έτι περισσότερο.

 Είκοσι γκολ

Είκοσι γκολ μπήκαν κατά την 21η αγωνιστική. Στο μέσο όρο των αγωνιστικών. Πέτυχαν γκολ για πρώτη φορά οι Δούλος, Δασκαλάκης, Μπιτούνης, Κλάδης, Παπαδάτος. Πρώτοι σκόρερ με 14 γκολ οι Νικολετάκης, Γεωργιόπουλος, ενώ ο Μπάρκας έχει 13 γκολ.

 Οι φωνές του Αστέρα

Φώναξε ο Αστέρας για τη διαιτησία του Κορίνθιου ρέφερι Παναγιώτη Κακριδή  στο παιχνίδι με την Ερμιονίδα (0-0). Προσωπικά δεν έτυχε να είμαι στο γήπεδο, λόγω άλλης ποδοσφαιρικής υποχρέωσης. Ήταν όμως άλλος ρεπόρτερ από την «Πρωινή», οπότε έχουμε άποψη. Το πέναλτι ήταν κραυγαλέο. Κανένας δε φωνάζει χωρίς λόγο. Όμως ο Κακριδής που είναι στον πίνακα της Β΄ Εθνικής (όπως και ο αδερφός του Ιωάννης), κώλωσε  γιατί η περίπτωση έγινε στο 88΄.  Κρίμα στο μπόι του. Όμως, περισσότερα ξέρει ο παρατηρητής διαιτησίας ο Σωτήρης Τηλιγάδας από το Σύνδεσμο Διαιτητών Αχαΐας που είναι πολύπειρος και σωστός. Δεν πιστεύω να του χαρίστηκε. Όσο για το ρέφερι, κρίμα στο μπόι του. Όσο για τους Κορίνθιους, ο Αστέρας ξέρει από το Νεοφυτιάδη (Αστέρας-Αχαϊκή στο δεύτερο μπαράζ).

 Δε γίναμε σοφότεροι!

Τις αθλητικές εκπομπές του Γ. Αστερή στο τοπικό κανάλι έχω παύσει να τις παρακολουθώ. Επειδή όμως ο ίδιος ο παρουσιαστής με προέτρεψε, κατά τη διάρκεια της περίφημης εκλογικής διαδικασίας της 1ης Φλεβάρη, την παρακολούθησα την περασμένη Δευτέρα. Δεν έγινα σοφότερος. Ούτε ήλπιζα ότι θα γίνω. Κάποιοι άλλοι πιθανόν να έγιναν.

*Μα είναι ερώτηση αν ο πρόεδρος έμαθε τα καθέκαστα στο γήπεδο Κατσαρού ή τη βιαιοπραγία κατά του διαιτητή; Έπρεπε να γνωρίζει ο πρώην διαιτητής Α’  Εθνικής, πως ο πρόεδρος γίνεται γνώστης των πάντων. Γι’ αυτό τα σωματεία πληρώνουν  παρατηρητές και κόντρα παρατηρητές!

*Τώρα, οι ικανότητες της κυρίας (σιδηράς) Βίκυς Δημητρακοπούλου είναι πασίγνωστες, οπότε υπερέβη τα εσκαμμένα με την επίκληση δεκάκις του ονόματός της. Κι αν, ως είπε ο πρόεδρος, δεν ενδιαφέρεται για ΕΠΟ ο ίδιος, πιθανώς να προτείνει αυτήν. Αλλά αυτό ο παρουσιαστής δεν το ρώτησε.

*Ούτε αναφέρθηκε στην απόφαση του κ. Χηνόπουλου να κάνει τη διαλογή «κεκλεισμένων των θυρών».

*Έτσι, κατεπόνησε τον πρόεδρο περασμένες έντεκα, χωρίς λόγο.

 Κόλαφος

Από τα ωραία των εκλογών που κυκλοφορούν. Κάποιοι υποψήφιοι δεν κατόρθωσαν να πάρουν χαρτί για υποψηφιότητα στο Δ.Σ. της Ένωσης, από την ομάδα του χωριού τους. Βρήκαν όμως τρόπο και πήραν χαρτί από άλλο σωματείο. Αυτό πώς λέγεται κόλαφος ή κλαυσίγελος;

Το γάντι

Ο πρώην Γενικός της ΕΠΣ, Κώστας Φωτόπουλος, το κατέχει άριστα το Καταστατικό αλλά και τους κανονισμούς (ΚΑΠ) και λοιπά. Χτες, λοιπόν, με επιστολή του, έριξε το…  γάντι τόσο στον πρόεδρο, όσο και στο Γενικό της νέας ΕΠΣΗ. Παρουσίασε το άρθρο 3 παρ. 3 του Καταστατικού (σελ. 64), το οποίο αναφέρει τα της θητείας του συμβουλίου της ΕΠΣ. Εκεί, λοιπόν, λέει ότι η θητεία του νεοεκλεγέντος Δ.Σ.  θα είναι για περίπου 3 μήνες. Αυτή η διάταξη δεν άφηνε περιθώρια σκέψης σε κανέναν για τις πρόωρες εκλογές.

*Ο Φωτόπουλος το έριξε το γάντι. Το θέμα είναι αν σκύψει να το πάρει ο πρόεδρος Άρης.

Υστερόγραφο: Έσκυψε προτροπάδην και το πήρε το γάντι ο προεδράκος (κατά δική του ρήση). Το σήκωσε το γάντι και απάντησε!

Π.Κ.Τ.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος