FOLLOW US: facebook twitter

Το «απόψε αυτοσχεδιάζουμε» σε μια νέα σκηνοθετική προσέγγιση…

Ημερομηνία: 11-10-2016 | Συντάκτης:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Άρθρο του Δημήτρη Θεοδωρόπουλου

Δεν έχει νόημα να αναφερθούμε πλέον στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία..

Και δεν έχει νόημα γιατί ο προεκλογικός ΣΥΡΙΖΑ δεν μένει πια εδώ…

Τώρα έχουμε τον μετεκλογικό ΣΥΡΙΖΑ πού είναι πλέον ένα ακραία φιλελεύθερο κόμμα.

Με αυτήν την λογική πλέον μπορούμε να συζητάμε μόνο με όσους έχουν αποδεχτεί αυτήν την πραγματικότητα και έχουν την διάθεση να συζητήσουν χωρίς αφορισμούς και τσιτάτα που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και σε άλλες ιδεολογικές προσεγγίσεις

Δεν είναι δυνατόν να συζήσουμε με όσους συνεχίζουν την πολιτική του Αδωνη και του Βορίδη προς το χειρότερο χωρίς ωστόσο να το παραδέχονται και να ισχυρίζονται από πάνω ότι εφαρμόζουν αριστερή προοδευτική πολιτική

Εκτός αν πιστεύουν ότι Άδωνης και Βοριδης ήταν αριστεροί προοδευτικοί και δεν το ξέρανε ούτε αυτοί.

Υπό αυτές τις συνθήκες είναι δεδομένο ότι κάθε απόπειρα συζήτησης είναι μάταιος κόπος.

Απολύτως μάταιος

Αλλά είμαστε εκ των πραγμάτων υποχρεωμένοι να προσπαθήσουμε όσο μπορούμε μπας κάποιοι συνειδητοποιήσουν τι κάνουν και προς τα που μας πάνε.

Και δεν θα είχε κανένα νόημα να το κάνουμε αν δεν ήταν για την υγεία μας αν δεν ήταν για την ζωή μας

Ήδη βιώνουμε και από τον ΣΥΡΙΖΑ μια προσπάθεια διαχείρισης της μιζέριας του συστήματος υγείας μιας μιζέριας η οποία μέρα με την μέρα εντείνεται και η όποια πέρα  από ένα σημείο θα στοιχίσει ανθρώπινες ζωές αν δεν έχει στοιχίσει ήδη.

Όσο και αν αυτήν την στιγμή βιώνουμε μια δραματική κατάσταση εν τούτοις κάποιοι από τους αρμόδιους ζουν επαναπαυόμενοι τις δάφνες τους με τα μέχρι αυτήν την στιγμή επιτεύγματα που νομίζουν ότι έχουν πετύχει.

Φιλοδοξούσαν να οργανώσουν από την αρχή το ΠΕΔΥ χωρίς προσλήψεις

Το κάνανε.

Και ήταν τόσο απλό που απορούσαμε γιατί δεν το κάνανε οι προηγούμενοι.

Πήρανε λοιπόν κάποιους Γενικούς γιατρούς για κάποιες μέρες από τα κάποια περιφερειακά ιατρεία και όλα καλά και όλα ωραία.

Κλείσανε μια τρύπα και ανοίξανε μια άλλη αλλά οργανώσανε λέει το ΠΕΔΥ.

Μετά από αυτήν την επιτυχία οι αρμόδιοι σίγουρα θα κοιτάχτηκαν στον καθρέφτη και θα χειροκρότησαν τον εαυτόν τους.

Μετά από αυτήν την μεγάλη επιτυχία όπως είναι φυσικό πήρανε τα πάνω τους

Είπανε λοιπόν με την ήδη δοκιμασμένη μέθοδο να βγάλουν τις εφημερίες και στα δυο νοσοκομεία πάλι χωρίς προσλήψεις.

Πήρανε λοιπόν του ίδιους γιατρούς που προηγούμενα τους είχανε πάει στο ΠΕΔΥ και τώρα τους είπανε να πάνε και λίγο στο Νοσοκομείο στο Τμήμα των επειγόντων.

Απλά πράγματα

Από την άλλη αν και όταν χρειαστούν να πάνε και λίγο στην κλινική σε μερικά απλά περιστατικά.

Τι είναι αυτά τα απλά περιστατικά?

Αυτό δεν αναφέρεται σαν όρος σε κανένα ιατρικό σύγγραμμα άλλα μην ξεχνάμε ότι από την στιγμή η κυβέρνηση ήδη γράφει ιστορία δεν λέει και τίποτα να γράψει και νέες προσεγγίσεις στην ιατρική ορολογία για το ποια περιστατικά είναι απλά ποια πολύπλοκα και ποιες ειδικότητες πρέπει να διαχειρίζονται.

Και επειδή παρ όλα αυτά υπήρχαν κενά στις εφημερίες αρχίσαμε να κουβαλάμε και μερικούς γιατρούς από την Πάτρα να τα καλύψουν.

Φαίνεται ότι στην Πάτρα περισσεύουν οι γιατροί και κακώς διαμαρτύρονται οι εκεί ενώσεις των γιατρών για μεγάλα κενά σε οργανικές θέσεις.

Βέβαια αν ρωτήσεις κάποιον αρμόδιο θα σου πει ότι όλα αυτά είναι προσωρινά χωρίς όμως να σου λένε μέχρι ποτέ θα κρατήσει αυτό το προσωρινό.

Πιθανώς για όσο αντέξουν οι γιατροί

Όλα αυτά τα «μπερδέματα» μπορεί να προσθέτουν πόντους στο βιογραφικό αυτών που έχουν την ευθύνη αυτής της διαχείρισης εν τούτοις για κάποιον ψύχραιμα σκεπτόμενο είναι μια απολύτως δραματική κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο ζωές και μόνο σαν μαύρο χιούμορ μπορεί να εκλάβουμε την ολύμπια ψύχραιμα των αρμοδίων .

Αυτή η κατάσταση εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να κρατήσει για πολύ

Δεν γίνεται να κρατήσει πολύ.

Δεν έχει νόημα να το παίξουμε μάντεις κακών αλλά όταν ένα σύστημα είναι σε μια ασταθή ισορροπία είναι νόμος της φύσης ότι αυτό δεν κρατά για πολύ η τουλάχιστον κανείς δεν είναι σίγουρος ότι θα κρατήσει για πολύ για να επαναπαύονται.

Φοβάμαι ότι κάτι θα γίνει και άλλοι θα ψάχνουν για εξηγήσεις και άλλοι για δικαιολογίες

Και όσον αφορά τους πολιτικούς δεν υπάρχει πρόβλημα

Αυτοί είναι χρόνια τώρα επαγγελματίες και για τα δυο

Οι μόνοι που θα βρεθούν στον σκαμνί η στην Δημόσια χλεύη θα είναι οι γιατροί που είναι και θα είναι τα μόνα θύματα αυτής της τακτικής μετά τους ασθενείς βεβαίως.

Το κωμικό αν μπορούμε να πούμε την λέξη μέσα σε αυτές τις συνθήκες είναι ότι την στιγμή που στην Ηλεία διαλύεται η πρωτοβάθμια περίθαλψη ο Υπουργός εξαγγέλλει με ταρατατζούμ τον γιατρό της γειτονιάς

Τι να πούμε

Τρικυμία εν κρανίω??

Τουλάχιστον

Πάντως αν καταφέρουν να κάνουν και τον γιατρό της γειτονιάς πάλι χωρίς προσλήψεις ας μας συγχωρήσουν οι θρησκευόμενοι αλλά το θαύμα του Ιησού με τους πέντε άρτους και τους πέντε ιχθεις θα μοιάζει ένα τίποτα  μπροστά σε αυτό το επίτευγμα…..

Με τούτα και με τα άλλα δυστυχώς εδώ που έχουμε φτάσει ποτέ δεν θα μάθουμε αν οι αρμόδιοι έχουν πλήρη σύγχυση ή αν απλά μας δουλεύουνε

Βέβαια δεν αποκλείεται να συμβαίνουν και τα δυο….

Επειδή όμως σε αυτές τις καταστάσεις δυστυχώς ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος κανενός πρέπει οι αρμόδιοι οποίοι και να είναι αυτοί να αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν με την υγεία στην περιοχή της Ηλείας και να μας το πουν.

Όχι με μισόλογα και υπονοούμενα

Αρκετά με τις συζητήσεις με φορείς με ομάδες με προσωπικότητες και ότι άλλο εφεύρουν για να περνάει η ώρα.

Την πολιτική την σχεδιάζει η κυβέρνηση, αυτή την εφαρμόζει και αυτή θα πάρει το όποιο κόστος και θα δρέψει τις όποιες δάφνες.

Ούτε λίγο ούτε πολύ η κυβερνητική τακτική των αέναων συζητήσεων με κάθε περαστικό το μόνο που προσπαθεί είναι να επιμερίσει το οποίο πολιτικό κόστος επειδή «φοβάται» να το πάρει από μόνη της.

Ας το πάρει λοιπόν απόφαση ότι το ποτήρι είναι δικό της και δεν της το έδωσε κανείς.

Μόνη της το ζήτησε

Είναι καιρός επιτέλους να σταματήσουν το κρυφτούλι.

Βουλευτές και στελέχη να μας πούνε ξεκάθαρα ποιο πρόγραμμα θέλουν να υλοποιηθεί στην περιοχή μας και με ποιον τρόπο.

Και χωρίς αν και όταν και αφού

Συγκεκριμένα εδώ και τώρα

Γιατί κάποιος δεν αρρωσταίνει όταν και αν και αφού.

Αρρωσταίνει εδώ και τώρα

Βέβαια αν δεν ξέρουν τι θέλουν να κάνουν να μας το πουν και τότε και μόνο τότε δικαιούνται να ζητήσουν την βοήθεια του κοινού


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος