FOLLOW US: facebook twitter

Τουλάχιστον έξι νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι από τη φωτιά σε ουρανοξύστη του Λονδίνου

Ημερομηνία: 14-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Έξι νεκροί είναι ο πρώτος απολογισμός από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα σε κτίριο 24 ορόφων στο δυτικό Λονδίνο. Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που βρισκόταν στο εσωτερικό του κτιρίου παραμένει αδιευκρίνιστος και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για εκατοντάδες.

Την ανακοίνωση για τους πρώτους νεκρούς που εντοπίστηκαν έκανε εκπρόσωπος της βρετανικής αστυνομίας προσθέτοντας ότι «υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανό να αυξηθεί τις επόμενες ώρες λόγω της πολύπλοκης επιχείρησης έρευνας που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες».

Ατομο που μετέχει στην επιχείρηση εντοπισμού θυμάτων αποκάλυψε στη Daily Mail, ότι μάλλον κανείς από τους ενοίκους των τριών τελευταίων ορόφων δεν έχει επιβιώσει. Από την πλευρά του ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν ανέφερε ότι «υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι». Οι ένοικοι του κτιρίου εκτιμώνται σε περισσότερους από 200.

Τουλάχιστον 64 άνθρωποι τραυματίσθηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, οι 20 εξ αυτών είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ αδιευκρίνιστος αριθμός ανθρώπων είναι πιθανόν να βρίσκεται ακόμη στο εσωτερικό του.

 

Ο πρώτος αυτός απολογισμός κινδυνεύει να αυξηθεί, αφού υπάρχουν πολλές μαρτυρίες ότι άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται στο εσωτερικό του 24ώροφου κτιρίου που βρίσκεται στην συνοικία Νορθ Κένσινγκτον, κοντά στο Σέφερντς Μπους. Σημειώνεται πως η φωτιά ξέσπασε μέσα στη νύχτα και οι περισσότεροι κάτοικοι κοιμόντουσαν.

Εν τω μεταξύ ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία “safety sheck” στο Facebook, οι κάτοικοι Λονδίνου καλούνται να ενημερώσουν ότι είναι καλά στην υγεία τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος