FOLLOW US: facebook twitter

Τον Απρίλιο οι φυτεύσεις βιομηχανικής τομάτας στην Ηλεία

Ημερομηνία: 23-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Για µικρή άνοδο, της τάξεως του 6% , στην ελληνική παραγωγή βιοµηχανικής ντοµάτας, κάνουν λόγο οι τελευταίες εκτιµήσεις του Παγκόσµιου Οργανισµού «World Processing Tomato Council».

Ο WPTC αναφέρει ότι οι κορυφαίες ευρωπαϊκές ντοµατοπαραγωγικές χώρες αναµένεται να καταγράψουν µείωση στην παραγωγή τους 4 και 22% αντίστοιχα, «δίνοντας αέρα» στο ελληνικό προϊόν.

Ειδικότερα, ο WPTC εκτιµά ότι η ελληνική παραγωγή θα κυµανθεί στους 425.000 µετρικούς τόνους (από 400.000 το 2017). Την ίδια στιγµή η Ιταλική παραγωγή δεν αναµένεται να ξεπεράσει τα 5 εκατ. µετρικούς τόνους (5,2 εκατ. το 2017) ενώ χαµηλά σε σχέση µε τα προηγούµενα έτη θα κινηθεί και η Ισπανική παραγωγή που δεν θα ξεπεράσει τους 2,6 εκατ. µετρικούς τόνους (η παραγωγή το 2017 έφτασε τους 3,3 εκατ. µετρικούς τόνους). Μεγάλη µείωση της τάξεως του 21% αναµένεται να σηµειώσει και η Τουρκία µε την παραγωγή της να µην ξεπερνά τους 1,5 εκατ. µετρικούς τόνους. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και συγκεκριµένα στη Καλιφόρνια η παραγωγή εκτιµάται αυξηµένη κατά 15% (αναµένεται στους 10,8 εκατ. µετρικούς τόνους από τους 9,4 το 2017).

Τον Απρίλιο οι φυτεύσεις σε Ηλεία-Θεσσαλία

Τέλη Μάρτη στην Ηλεία ξεκινά δειλά – δειλά και φέτος η καλλιεργητική χρονιά στην βιοµηχανική ντοµάτα µε την Θεσσαλία να ακολουθεί από αρχές Απριλίου. Αν και οι εκτιµήσεις του Παγκόσµιου Οργανισµού Βιοµηχανικής Ντοµάτας µιλούν για αύξηση της παραγωγής, στις δύο σηµαντικότερες παραγωγικές περιοχές της χώρας δεν «βλέπουν» αύξηση των εκτάσεων. Στην Ηλεία οι εκτιµήσεις κάνουν λόγο για διατήρηση των στρεµµάτων στα περσινά επίπεδα. «Τα υπέρογκα έξοδα και οι καθηλωµένες τιµές δεν µας δίνουν κίνητρο για αύξηση της καλλιέργειας», µας τονίζει πρόεδρος της Οµάδας Παραγωγών Αµαλιάδος Χρήστος Βαλλιανάτος.

Πηγή: agronews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος