FOLLOW US: facebook twitter

Τοκογλυφικές πρακτικές…

Ημερομηνία: 05-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Για αλλαγή «συμπεριφοράς» από τα τραπεζικά ιδρύματα ακούμε, για νέα «προϊόντα» και λύσεις στα μέτρα των δανειοληπτών, που λαμβάνουν υπόψη τους την νέα οικονομική πραγματικότητα και τις αντικειμενικές δυνατότητες στην εξυπηρέτηση των δανείων τους, κι’ άλλα κι’ άλλα όμορφα και ρομαντικά. Λόγια του αέρα.

Ούτε καν οι «ακατάσχετοι» λογαριασμοί δεν γλιτώνουν από το «μακρύ τους χέρι». Και ας επιμένει η αρμόδια υπουργός ότι αυτό είναι παράνομο. Ακόμα και η πενιχρή σύνταξη των συνταξιούχων, βρίσκεται στο στόχαστρο και πριν καλά- καλά κατατεθεί στο λογαριασμό τους, σπεύδουν να την αρπάξουν. Και ας γνωρίζουν ότι είναι το μοναδικό εισόδημα που έχουν για να ζήσουν. Η αναλγησία στο μεγαλείο της. Από τις τράπεζες που δεν είχαν κανένα ενδοιασμό να χορηγούν εκατοντάδες εκατομμύρια θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Κι ας γνώριζαν πολύ καλά ότι είναι δανεικά κι αγύριστα. Αυτές για τις οποίες ο δύσμοιρος λαός φορτώθηκε δεκάδες δισεκατομμύρια για να σωθούν. Που δεν φοβούνται να «κουρέψουν με την ψιλή» τα «κόκκινα» των επωνύμων αλλά τρέμει το χέρι τους όταν πρόκειται για τα «ψιλά» που οφείλει το πόπολο.

Αυτές που είναι ακριβές στα πίτουρα και γαλαντόμες στο αλεύρι. Που δεν σέβονται- μέσω της πρακτικής των εισπρακτικών- ούτε τον ύπνο των δικαίων.

Τι να ελπίζεις όμως. Έτσι ήταν πάντα, έτσι είναι και τώρα. Οι τοκογλύφοι πέτσα δεν είχαν ποτέ…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος