FOLLOW US: facebook twitter

Τι οδήγησε στο μοιραίο

Ημερομηνία: 10-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

tziola-aggeliki

Προβλήματα υγείας, πανικός και εξάντληση οι πρώτες ενδείξεις θανάτου πατέρα και κόρης σύμφωνα με την Ιατροδικαστή Α. Τζιόλα

Οι εργαστηριακές εξετάσεις θα δώσουν τις τελικές απαντήσεις

Ένας συνδυασμός καταστάσεων και συνθηκών φαίνεται πως δημιούργησαν το φονικό αποτέλεσμα για τον 68χρονο Κωνσταντίνο Λοϊζίδη και την 44χρονη κόρη του Ελένη. Περισσότερο φως στα αίτια του θανάτου, που από την πρώτη εκτίμηση και την νεκροψία – νεκροτομή εκτιμώνται πως είναι παθολογικά, θα ρίξουν η περαιτέρω ιατροδικαστική διερεύνηση. Πάντως η ιατροδικαστής Αγγελική Τζιόλα υποστήριξε αυτό που και στο ρεπορτάζ μας είχαμε αναγράψει από τις πρώτες ημέρες της εξαφάνισης. Πατέρας και κόρη είχαν παντελή έλλειψη προσανατολισμού και αντίληψης. Αυτό σε συνδυασμό με τη φαρμακευτική αγωγή που έπρεπε να λαμβάνουν λόγω των ασθενειών που αντιμετώπιζαν οδηγούσε συνολικά στον πανικό. Από εκεί και ύστερα δεν υπήρχε καμία λογική στη συμπεριφορά τους. Στο τέλος η εξάντληση μαζί με τις πιθανόν ακραίες καιρικές συνθήκες που αντιμετώπισαν στο χώρο που βρέθηκαν νεκροί, οδήγησαν στο τέλος…

Από την πρώτη έρευνα και τις εκτιμήσεις δεν έχουν προκύψει ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας στις σορούς του πατέρα και της κόρης, που βρέθηκαν νεκροί σε χωράφι, στο Μπόρσι. Η ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τζιόλα σε δηλώσεις της ανέφερε πως πίσω από το θάνατό του πατέρα και της κόρης δεν υπάρχουν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας. «Τόσο από την αυτοψία του χώρου όσο και από την ιατροδικαστική διερεύνηση, η οποία βρίσκεται σε αναμονή λόγω των εργαστηριακών εξετάσεων δεν προέκυψαν ευρήματα στα οποία να συνηγορούν υπέρ οποιασδήποτε εγκληματικής ενέργειας. Η αιτία θανάτου όπως έχει σημειωθεί και στο πιστοποιητικό θανάτου προς το παρόν είναι απροσδιόριστη. Να σημειώσουμε ότι δεν έχουν βρεθεί κακώσεις αλλά είμαστε εν αναμονή των εργαστηριακών εξετάσεων. Δεν έχουμε δεδομένα για να μπορέσουμε να μιλήσουμε αυτή τη στιγμή με ασφάλεια».

nekroi-mporsi4

Η γενικότερη εκτίμηση είναι πως ο θάνατός τους επήλθε εδώ και πάνω από είκοσι ημέρες και φαίνεται πως πέθαναν στο πρώτο 24ωρο της εξαφάνισης. «Το αν βρέθηκαν σε τέτοιες συνθήκες εξάντλησης, αφυδάτωσης, θερμοπληξίας, οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Το πιθανότερο σενάριο είναι αυτό αλλά πάντα με επιφύλαξη μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργαστηριακές εξετάσεις. Από την εικόνα που είχαμε στην αυτοψία, ένα αυτοκίνητο με έναν άντρα μέσα σε καθιστή θέση με ανοιχτή την πόρτα, σαν να προσπαθεί να ξεκουραστεί ή να περιμένει κάτι, είναι λοιπόν η εικόνα ενός ανθρώπου που ίσως έχασε τις αισθήσεις του ή δεν ένιωσε καλά και μια κοπέλα σε μια μεγάλη απόσταση από το αυτοκίνητο η οποία έχει ξεκινήσει με ένα παγουράκι στα χέρια το οποίο δεν έχει ούτε ίχνος νερού μέσα, προφανώς να πήγε να φέρει νερό. Μπορεί όμως να είχε λίγο νερό μέσα, να το ήπιε και να ξεκίνησε να φέρει βοήθεια. Να σημειωθεί ότι και οι δυο είχαν πάνω τους τα ρούχα τους, τα κοσμήματά τους» εξήγησε η κυρία Τζιόλα. Η Ιατροδικαστής συμπλήρωσε πως είναι σημαντικό για την έρευνά της να εξετάσει τα βιβλιάρια Υγείας του 68χρονου και της 44χρονης. «Είναι σημαντικό, γιατί αν βλέπατε το σημείο στο οποίο έφτασαν, ήταν ένα τόσο περίεργο σημείο να φτάσει ένα αυτοκίνητο, που δείχνει όχι κάτι ύποπτο αλλά μια απόλυτη έλλειψη προσανατολισμού αντίληψης και με προβληματίζει περισσότερο. Αν ο οδηγός, που λέγανε ότι είχε προβλήματα με την καρδιά και άλλα, θα έπρεπε κανονικά να ακούει τον συνοδηγό που λογικά θα έπρεπε να του λέει προς τα που να κατευθυνθεί. Όταν λοιπόν είναι και οι δυο χαμένοι, εγώ θεωρώ ότι υπάρχουν προβλήματα υγείας σοβαρά, τόσο οργανικά όσο και νοητικά αλλά περιμένω να τα επιβεβαιώσω από τα βιβλιάρια υγείας».

Ωστόσο από την πρώτη στιγμή η σύζυγός και μητέρα, Αγγελική Λοϊζίδου είχε δηλώσει πως τόσο η κόρη της όσο και ο σύζυγος ελάμβαναν φαρμακευτική αγωγή. Η πρώτη για την αντιμετώπιση ψυχικής ασθένειας και ο δεύτερος για καρδιολογικά προβλήματα. «Αν ακολουθούσαν κάποια φαρμακευτική αγωγή, μπορεί να δικαιολογεί πάρα πολλά πράγματα γιατί βρέθηκαν εκεί, για μένα. Δεν υπάρχει τίποτα ύποπτο μέχρι αυτή την ώρα, αντιθέτως βλέπω ένα περιβάλλον περίεργο της οικογένειας, που αντιμετωπίζει προβλήματα κυρίως ψυχολογικά, γιατί οι άνθρωποι αυτοί είχαν χάσει κι ένα παιδί, στο παρελθόν . Όλα αυτά είναι σημαντικά, ακόμα και η απώλεια ενός ανθρώπου μπορεί να επιδεινώσει κάποιο πρόβλημα περισσότερο».

nekroi-mporsi1

Η κα Τζιόλα αναφέρθηκε και στην πορεία του αυτοκινήτου μέσα σε ένα χωράφι μετά το τέλος του χωματόδρομου, κάτι που δείχνει την κατάσταση του οδηγού εν μέρει. «Για να οδηγήσεις σε ένα τέτοιο σημείο θα πρέπει να είσαι σε πανικό, με μειωμένη αντίληψη και ίσως να έχει φύγει και η επήρεια των φαρμάκων. Επίσης πρέπει να μάθουμε τι είδους φάρμακα ήταν αυτά, γι’ αυτό έχω ζητήσει τα βιβλιάρια υγείας. Αν λοιπόν δεν έχω αυτά τα στοιχεία ακόμη δεν μπορώ να έχω μια ολοκληρωμένη εικόνα. Και να φανταστείτε πως εγώ ήμουν χθες (σ.σ. προχθές) στο σημείο πάνω από δυο ώρες και ο ήλιος σε συνδυασμό με τη ζέστη έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική, φανταστείτε τι πέρασαν αυτοί οι δυο άνθρωποι».

Και είναι αλήθεια πως οι συνθήκες στο συγκεκριμένο σημείο χωρίς να επικρατούν γενικότερα υψηλές θερμοκρασίες, δημιουργούσαν ένα δύσκολο κλίμα για τον οποιονδήποτε να σταθεί στο λιοπύρι. Οι συνθήκες που επικράτησαν τις προηγούμενες ημέρες, επέτειναν την «μουμιοποίηση» των πτωμάτων. Σε χειρότερη κατάσταση ήταν η σορός της 44χρονης που ήταν εκτεθειμένη στην φύση, μέσα στον ήλιο και τις λοιπές καιρικές συνθήκες. Σε λίγο καλύτερη κατάσταση βρέθηκε η σωρός του 68χρονου που το μεγαλύτερο μέρος του σώματός του καλυπτόταν από το αυτοκίνητο, ενώ τα πόδια ήταν έξω από αυτό.

Τέλος ένα σημείο που έγινε θέμα συζήτησης τόσο στο Μπόρσι, όσο και σε αυτούς που παρακολουθούν εδώ και μέρες τις εξελίξεις της υπόθεσης είναι πως το αυτοκίνητο δεν έμεινε από καύσιμα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές υπήρχε βενζίνη στο ρεζερβουάρ και πιθανότατα η ώρα που έφτασαν εκεί σε συνδυασμό το αδιέξοδο του χώρου και την κόπωσή τους, να τους οδήγησε στο να μην συνεχίσουν για αλλού την πορεία τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος