FOLLOW US: facebook twitter

Συνεργασία και αλληλεγγύη για τον τόπο το 2018

Ημερομηνία: 03-01-2018 | Συντάκτης:

Με την καθιερωμένη Επίσημη Δοξολογία το πρωί της Δευτέρας, υποδέχθηκαν οι αρχές του τόπου το νέο έτος. Πριν την καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο διοικητήριο της Π.Ε. Ηλείας έγινε μια στάση στο «Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο» για να υποδεχθεί ο δήμαρχος τις Αρχές του τόπου και τελευταία έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Ι.Μ. Ηλείας.

Πρώτη στάση Δημαρχείο

Στο δημαρχείο του Πύργου, ο κ. Λιατσής επανέφερε το θέμα του ΤΕΙ, αφορμής δοθήσης της παρουσίας του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού, του υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη και του πρώην υπουργού Πολιτισμού και βουλευτή Ηλείας Κώστα Τζαβάρα. Βέβαια μίλησε και για την τουριστική σύνδεση του Κατακόλου με την πόλη του Πύργου και τα οφέλη που μπορούν να υπάρξουν για την τοπική αγορά.

«Να ξεφύγω λίγο απο τα τετριμμένα και τις ευχές που υπάρχουν αυτές τις ημέρες. Δεν μπορεί να είναι άλλες εκτός απο υγεία και χαρά και να ξεπεράσει ο κόσμος τα προβλήματά του» είπε ο κ. Λιατσής σε δηλώσεις του και συνέχισε. «Εκμεταλλεύτηκα τις δύο συγκεντρώσεις στο δημαρχείο και τη νομαρχία, μιας και συγκεντρώνονται όλοι οι πολιτικοί παράγοντες του τόπου μας και ανέδειξα το μοναδικό θέμα που έχει ο δήμος μας, που είναι η οικονομική του ανάταξη. Τους έκανα να καταλάβουν ότι πρέπει κάποια στιγμή να αποδειχθεί ότι η Ηλεία ανήκει στην Πελοπόννησο διοικητικά, χάρηκα που μέσα απο αυτή τη συζήτηση που πολλοι νομίζουν ο΄τι είναι πρόχειρή θα αρχίσει ένας κύκλος ενεργειών προκειμένου να πείσουμε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ότι είμαστε στην Πελοπόννησο και αν τροποποιήσει το καταστατικό του θα μπορέσουμε να έχουμε μια πανεπιστημιακή σχολή στον Πύργο και επιπλέον άκουσε και ο υπουργός Παιδείας αυτά που έπρεπε για το 2ο γυμνάσιο – λύκειο Πύργου. Ο ίδιος έχει δρομολογήσει μια πολύ καλή κατάσταση και δεν αφήνει ασυγκίνητο το ενδιαφέρον του. Ήταν μια ευκαιρία για να ξεθωριάσει και μια ένταση και να δημιουργηθούν προοπτικές για καινούργιες δράσεις. Εγώ ως δήμαρχος δεν μπορεί να νοιάζομαι για την προκοπή και την πρόοδο του δήμου μου και επειδή πιστεύω ότι ο δήμος Πύργου είναι η ατμομηχανή για ολόκληρη την Ηλεία πιστεύω ότι θα συμβάλουμε όσο μπορούμε χωρίς να είμαστε απέναντι στα προβλήματα των άλλων πόλεων, στην ανάπτυξη του τόπου μας που τόσο την έχει ανάγκη».

Γεωργιόπουλος: «Ιούλιος Καίσαρας ο Γαβρίλης Λιατσής»

Κατά την κοπή της πίτας στην Π.Ε. Ηλείας που ευλόγισε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, τόνισε πως εκεί βρίσκεται το κέντρο και από εκεί πρέπει να περνούν όλες οι τοπικές κατευθύνσεις και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά με τη Θεία φώτιση. Σχολίασε πως χωρίς παιδεία δεν μπορεί ο λαός να προχωρήσει, ενώ ευχήθηκε όσο ζούμε να έχουμε δυνάμεις και να προχωράμε για το καλό…

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος στο σύντομο χαιρετισμό του μιλώντας για την καθιέρωση της Πρωτοχρονιάς ανέφερε πως καθιερώθηκε από τον Αυτοκράτορα Ιούλιο Καίσαρα και λόγω της πρώτης στάσης στο δημαρχείο του Πύργου, χαρακτήρισε τον Γαβρίλη Λιατσή, ως μεγάλη προσωπικότητα της Ηλείας και ως Ιούλιο Καίσαρα, προκαλώντας γέλια στην αίθουσα. Σχολιάζοντας όμως αιχμηρά ο βουλευτής Ηλείας κ. Τζαβάρας, είπε πως «είχε και ελατώματα ο Ιούλιος Καίσαρας» με τον κ. Γεωργιόπουλο να απαντά «πολλά»… Κάπου εκεί άνοιξε και ένας σύντομος κύκλος σχολίων περί «Βρούτων»…

Ο αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε να είναι μια καλή χρονιά το 2018 για την Ηλεία και τη χώρα και ζήτησε ιδιαίτερα για το νομό, να δώσουν όλοι την τελευταία ικμάδα συνεργασίας. «Την χρειαζόμαστε είναι απαραίτητη και το βλέπουμε αυτό, πως όπου υπάρχει συνεργασία υπάρχει και πρόοδος και αυτό χρειάζεται πάρα πολύ ο τόπος μας» είπε μεταφέροντας και τις ευχές του… Για την ιστορία το φλουρί κέρδισε ο διευθυντής Οφθαλμολογικού τμήματος Γ.ν. Πύργου, Αβραάμ Κωστόπουλος.

Σωτήρες οι δωρητές για την Ι.Μ. Ηλείας

Στην έδρα της Ι.Μ. Ηλείας ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας σχολίασε πως τα υλικά αγαθά δεν έλλειψαν απο την ανθρωπότητα, αλλά από τους ανθρώπους. «Υπάρχουν υλικά αγαθά, αλλά δεν τους κάνουν καλή χρήση όσοι τα έχουν». Ο Μητροπολίτης αστειεύτηκε λέγοντας πως ο γιατρός του είπε να πίνει ένα ποτήρι κρασί και εκείνος ρώτησε αν εννοεί ένα το πρωί και ένα το βράδυ… «Χρήματα υπάρχουν, αλλά τα έχουν οι δανειστές μας» σχολίασε καυστικά ο Σεβασμιότατος, επανερχόμενος στην ορθή χρήση και κατανάλωση των υλικών αγαθών. ως μήνυμα των ημερών…

Μιλώντας για τα οικονομικά μεγέθη στα πεπραγμένα της Ι.Μ. Ηλείας και των ιδρυμάτων αυτής, ο Μητροπολίτης τόνισε πως λόγω των ευεργετών, η Μητρόπολη στέκεται όρθια, δεν χρωστά ενώ έχει και περίσευμα. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε τον εκλιπόντα δικηγόρο Αμαλιάδας Δημήτρη Γούργουρα που την περασμένη χρονιά άφησε στην Ι.Μ. Ηλείας το πενταόροφο κτίριο στο κέντρο της Αμαλιάδας που στεγάζει τη Δ.Ο.Υ. (η Μητρόπολη κατείχε ποσοστό του κτιρίου απο δωρεά της αδερφής του Δ. Γούργουρα) και τρία οικοπεδα.

Ένα στην Γλυφάδα από κοινού με τους συγγενείς του εκλιπόντος, το οποίο απο την πώλησή του προσέφερε στα ταμεία της Μητρόπολης 400.000 ευρώ και ακόμα, 60 στρέμματα στα Λεχαινά και 25 στρέμματα στην Αγ. Μαρίνα Δουνείκων. Ο Μητροπολίτης Ηλείας χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τους ενοικιαστές κτιρίων της Μητρόπολης, λέγοντας πως δεν μπορούν να χρωστούν ενοίκια ύψους 38.000 και 15.000 ευρώ ή να μην πληρώνουν ενοίκιο και να έχουν άλλες απαιτήσεις…

Ευχήθηκε στις αρχές και τις υπηρεσίες να έχουν τα αναγκαία υλικά αγαθά για να μπορούν να συντηρηθούν, με την ελπίδα πως θα έρθουν και καλύτερα χρόνια.

 

Μπαξεβανάκης: Το 2018 φεύγουν τα μνημόνια

Αισιόδοξος για την τελική έκβαση των μνημονίων και την απαλλαγή της χώρας από αυτά μέσα στο 2018 εμφανίστηκε ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης. Στις πρώτες του δηλώσεις για τη νέα χρονιά ακολούθησε την κυβερνητική γραμμή και εκτίμηση που θέλει το τέλος των μνημονίων τον ερχόμενο Αύγουστο…

«Ξεκίνησε η νέα χρονιά. Θα είναι η τελευταία μνημονιακή χρονιά για τη χώρα μας. Ελπίζω να είναι και τη τελευταία που ο κόσμος υπέφερε, τα τελευταία οκτώ χρόνια. Ελπίζουμε πως οι θυσίες του κόσμου έχουν πιάσει τόπο και μετά τον Αύγουστο θα μπορούμε να μιλάμε σε ένα νέο τοπίο για τη χώρα μας, που θα αρχίσει σταδιακά η ζωή των πολιτών να γίνεται καλύτερη. Όταν μιλάμε για ανάπτυξη θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, ότι αυτό σημαίνει η ζωή των ανθρώπων να γίνεται καλύτερη. Σε ότι αφορά το νομό μας αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι, όλοι όσοι ασκούμε οποιουδήποτε είδους δημόσια εξουσία, είτε κυβερνητική, είτε αυτοδιοικητική, είτε των τοπικών φορέων να συνεργαζόμαστε για το καλό του τόπου.

Μπορώ να πω, πως τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σοβαρά βήματα σε αυτό.  Δουλεύουμε όλοι για τον ίδιο στόχο και αυτός είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για να πάνε τα πράγματα καλύτερα και για το νομό μας. Ελπίζουμε ότι στο αναπτυξιακό συνέδριο που θα γίνει μέσα στο Γενάρη στην Πάτρα, θα αποτυπώσει αυτή την κοινή θέληση όλων μας τα πράγματα να πάνε καλύτερα για τον τόπο μας. Εύχομαι καλή χρονιά, καλή δύναμη και υγεία σε όλους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαξεβανάκης.

Στη λογική του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, κινήθηκε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Ηλεία, Γιάννης Κουτσούκος. «Εύχομαι το 2018 να έιναι ένας καλύτερος χρόνος και ένας χρόνος αλλαγής. Αλλαγής σε νοοτροπία, σε πρακτική και πάνω από όλα, αλλαγή στον κόσμο που έχει να κάνει με τα προβλήματα, τους πολιτικούς συσχετισμούς και την εθνική συνεννόηση με αλληλεγγύη, για να πάμε μπροστά και να κερδίσουν οι Έλληνες αυτό που τους αξίζει και αυτό που τους έχει στερηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια. Καλή χρονιά και Υγεία».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος