FOLLOW US: facebook twitter

Τι «έδειξε» ο καταγραφέας του Mirage που έπεσε στη Σκύρο

Ημερομηνία: 16-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Σε ειδικά εργαστήρια στη Γαλλία βρίσκεται το «μαύρο κουτί» του Mirage 2000-5 που κατέπεσε στις 12 Απριλίου σε θαλάσσια περιοχή εννέα ναυτικά μίλια βόρεια της Σκύρου προκαλώντας το χαμό του σμηναγού Γεώργιου Μπαλταδώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εξέταση του καταγραφέα πτήσεων οι Γάλλοι απέκλεισαν οποιοδήποτε ενδεχόμενο τεχνικής βλάβης στο αεροσκάφος. Ωστόσο, οι έρευνες δεν έχουν ολοκληρωθεί και το πόρισμα (απόρρητο) αναμένεται να γίνει γνωστό σε περίπου δέκα μέρες.

Το χρονικό της τραγωδίας

Στις 12 Απριλίου δύο Mirage αεροσκάφη είχαν απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Σκύρου για να συμμετέχουν σε διαδικασία αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών που είχαν παραβιάσει το FIR Αθηνών.

Κατά την επιστροφή των δύο Mirage στο αεροδρόμιο της Σκύρου, περίπου εννέα ναυτικά μίλια πριν τον αερολιμένα, ο πιλότος νο 2 (του δεύτερου αεροσκάφους) ανέφερε ότι «έχασε» τον πιλότο νο1 λέγοντας ότι «βούτηξε στη θάλασσα».

Την είδηση για τον θάνατο του χειριστή του Mirage ανακοίνωσε μέσω Twitter ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κι επιβεβαίωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Άμεσα συγκροτήθηκε αρμόδια επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος και το ωκεανογραφικό σκάφος του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) ανέλαβε την επιχείρηση ανέλκυσης του καταγραφέα πτήσεων («μαύρο κουτί») και των συντριμμιών του Mirage 2000-5.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος