FOLLOW US: facebook twitter

Τι έδειξε η πρώτη αυτοψία στο Λέπρεο: Αναμένεται κλιμάκιο του ΙΓΜΕ στην περιοχή άμεσα

Ημερομηνία: 17-01-2018 | Συντάκτης:

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να επισκεφθεί το Λέπρεο, κλιμάκιο του ΙΓΜΕ για να καταγράψει την εξέλιξη του κατολισθητικού φαινομένου και να προτείνει λύσεις αντιμετώπισής του με την εκπόνηση μελέτης. Χθες η γεωλόγος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Ηλείας, Αλέκα Φώτου, πραγματοποίησε αυτοψία στο σημείο που εκδηλώθηκε η κατολίσθηση του περασμένου Σαββάτου.

Όπως ανέφερε μετά την αυτοψία «… 300 μέτρα πριν το σημείο της κύριας κατολίσθησης υπήρξε άλλη κατολίσθηση χαλαρών πετρωμάτων με μορφή λασποροής.  γεωλογική σύσταση της περιοχής ευνοεί την εκδήλωση τέτοιων φαινομένων θα πρέπει να γίνουν μία σειρά από ενέργειες προκειμένου να αποφευχθεί η εκδήλωση αντίστοιχων φαινομένων» εξήγησε η κα Φώτου, που θα εκπονήσει και την μελέτη αυτοψίας που θα σταλεί άμεσα στο ΙΓΜΕ. Ακολούθως το Ινστιτούτο στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα επισκεφθεί την περιοχή – μέσα στην εβδομάδα – για να καταγράψει τα δεδομένα που υπάρχουν.

«Το ΙΓΜΕ θα βρεθεί στην περιοχή προκειμένου να συντάξει την τεχνογεωλογική έκθεση η οποία θα περιλαμβάνει συμπεράσματα σχετικά με την επικινδυνότητα του φαινομένου και την ασφάλεια των επηρεαζόμενων κατασκευών και η έκθεση θα αποτελεί προκαταρκτική μελέτη αποκατάστασης και σταθεροποίησης της κατολίσθησης, ενώ η οριστική μελέτη αποκατάστασης και σταθεροποίησης θα υλοποιηθεί με ή χωρίς την συμμετοχή του ΙΓΜΕ από τις τεχνικές υπηρεσίες των ΟΤΑ Α και Β βαθμού» ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Φώτου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος