FOLLOW US: facebook twitter

Την Παρασκευή η μεταφορά των μαθητών στο νέο του χώρο το Ειδικό Σχολείο Λεχαινών

Ημερομηνία: 14-03-2018 | Συντάκτης:

Στο νέο χώρο που επελέγη για να το στεγάσει στο εξής, μεταφέρεται το Ειδικό Σχολείο Λεχαινών. Από τα λυόμενα του 2ου δημοτικού περνά σε κανονικές αίθουσες στο 1ο δημοτικό και βελτιώνονται σημαντικά οι συνθήκες που οι έντεκα μαθητές του, θα συνεχίσουν το όμορφο ταξίδι τους στην μάθηση. Την ερχόμενη Παρασκευή τα παιδιά που κατοικούν στους δήμους Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Πηνειού, θα μεταφερθούν στο νέο χώρο, που ήδη τις τελευταίες ημέρες ετοιμάζουν οι εκπαιδευτικοί, μεταφέροντας εξοπλισμό και υλικά.

Χθες στο χώρο του νέου Ειδικού Σχολείου Λεχαινών βρέθηκε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και ΑμεΑ «Ήλις», Γιάννης Παπαδάτος. Όπως τόνισε σε δηλώσεις του «… μετά από 14 χρόνια παίρνει σάρκα και οστά ένα όνειρο. Τα παιδιά με αναπηρία να έχουν τη δική τους στέγη. Μια στέγη που θα τους προσφέρει τις κατάλληλες συνθήκες για την εκπαίδευση και την κοινωνικοποίησή τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον δήμο αλλά και ιδιαίτερα το διευθυντή του Ειδικού Σχολείου για τον αγώνα που έχει κάνει και που συνεχίζει, για να υλοποιηθεί αυτό όνειρο. Αυτή τη στιγμή φέρνουμε τα πράγματα από τις λυόμενες αίθουσες και την Παρασκευή ο χώρος αυτός θα είναι έτοιμος με τις προσπάθειες που κάνουν οι εκπαιδευτικοί, να υποδεχθεί τα παιδιά στο καινούργιο τους σπίτι».

Ο διευθυντής του Ειδικού Σχολείου Λεχαινών, Χρήστος Μυλωνάκης, αναφέρθηκε στη μεταφορά των υλικών του σχολείου που ξεκίνησε χθες και είπε πως «… μετά από πολύ μεγάλο διάστημα καταφέραμε και έλαβε τελικά σάρκα και οστά η μετεγκατάσταση του σχολείου στον καινούργιο αυτό χώρο, του 1ου δημ. σχολείου Λεχαινών. Ελπίζουμε να ολοκληρωθεί σύντομα και την Παρασκευή θα έρθουν τα παιδιά κανονικά να ξεκινήσουν τα μαθήματα στον καινούργιο αυτό χώρο. Είναι ένας χώρος κατάλληλος που αξίζει να προσφέρουμε στα παιδιά αυτά, γιατί έχουν το δικαίωμα να απολαμβάνουν τις ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος