FOLLOW US: facebook twitter

Την Κυριακή στο Κτήμα Μερκούρη: «Σπήλαια, τα μουσεία της Φύσης»

Ημερομηνία: 14-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

spilaia-merkouri-odoiporiko-ta-mouseia-tis-fusis-1

Οδοιπορικό στον θαυμαστό κόσμο των σπηλαίων της Ηλείας

Τη δεύτερη φετινή συνάντηση, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που εντάσσονται στον κύκλο με θέμα «Οι ερασιτέχνες παρουσιάζουν», πραγματοποιεί την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 12:00 το μεσημέρι, το Κτήμα Μερκούρη και είναι αφιερωμένη στα Ελληνικά Σπήλαια.

Ομιλητής  θα είναι ο κ. Παναγιώτης Καρούτσος, Σπηλαιολόγος και ενεργό μέλος της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας, φοιτητής Γεωλογίας Πανεπιστημίου Πατρών.

Η εκδήλωση  παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για το κοινό της περιοχής μας και ιδιαίτερα για τη νεολαία του τόπου μας και θα είναι μια ενδελεχής εισαγωγή στο αντικείμενο αυτό από έναν έμπειρο σπηλαιολόγο.

Τα σπήλαια αποτελούν δημιουργίες που προκαλούν δέος. Μαζί όμως είναι «φωτεινά παράθυρα» που βλέπουν στο παρελθόν.

spilaia-merkouri-odoiporiko-ta-mouseia-tis-fusis

Ένα ταξίδι στο χρόνο, σε έναν κόσμο μυστηρίου, μαγικό, σαγηνευτικό!
Με ξεναγό την “μητέρα Φύση” θα ταξιδέψουμε εκατομμύρια χρόνια πίσω, στην αφετηρία, στην στιγμή της σπηλαιογένεσης. Θα ζήσουμε με καταπληκτικές φωτογραφίες τη γένεση, την εξέλιξη αλλά και τον θάνατο ενός σπηλαίου. Θα μάθουμε πώς μια μικρή σταγόνα βροχής μπορεί να δημιουργήσει κάτι όμορφο και θαυμαστό.

Πως δημιουργούνται οι σταλακτίτες, οι σταλαγμίτες και τα διάφορα άλλα σπηλαιοθέματα;

Ποια η αναγκαιότητα ύπαρξης της σπηλαιολογίας ως επιστήμη;

Μια εξαιρετική εκδήλωση, στην οποία θα μπορέσετε να εξερευνήσετε 3 από τα ωραιότερα σπήλαια της Ηλείας, δίνοντας την ευκαιρία στους νέους, να ξεκινήσουν ένα από τα πιο όμορφα συλλογικά χόμπυ. Το Κτήμα Μερκούρη σας περιμένει.

karoutsos-panagiotis

Βιογραφικό Παναγιώτη Καρούτσου – Σπηλαιολόγου

Ο Παναγιώτης Καρούτσος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο, όπου από τα παιδικά του χρόνια είχε το   “μικρόβιο” της περιπέτειας και της εξερεύνησης μέσα του. Το 2001 εισάγεται στην σχολή Λογιστικής του ΑΤΕΙ Πάτρας 1ος με το σύστημα των δεσμών οπού με επιτυχία καταφέρνει να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Σε όλη την διάρκεια των σπουδών του ως φοιτητής καθώς και έπειτα από την ολοκλήρωση τους, εργάζεται σε λογιστικά γραφεία και για ένα εξάμηνο στην Τράπεζα Αττικής. Το 2008 και για ένα χρόνο απασχολείται στην εταιρεία ‘Αργος Α.Ε. ως υπεύθυνος πωλήσεων. Από το καλοκαίρι του 2011 και για κάθε καλοκαιρινή σεζόν, έως και το 2016, κατείχε την θέση του receptionist στο ξενοδοχείο Enodia Hotel στην Βασιλική Λευκάδος.

Η μεγάλη του όμως αγάπη για τον κινηματογράφο, μετουσιώνεται στο να απασχολείται από το 2005 έως και σήμερα στην εταιρεία

Ster Cinemas Πάτρας. Η οικονομική κρίση που ξεσπά στην χώρα μας, πλήττει και τον χώρο της λογιστικής με αποτέλεσμα να μειώνονται οι θέσεις εργασίας στον συγκεκριμένο τομέα. Μακριά πλέον από την λογιστική ο Παναγιώτης αναζήτα νέο προορισμό στην ζωή του. Το 2013 τον φέρνει κοντά σε μια νέα εντελώς διαφορετική πρόκληση για αυτόν. Γνωρίζει τον Σπηλαιολόγο- Βιολόγο Κωνσταντίνο Μπακολίτσα όπου μαζί  ως συνεργάτης, βοηθά στην έρευνα που συντελείται στην βιοποικιλότητα των σπηλαίων.  Το πάθος και η αγάπη του για τα σπήλαια τον οδηγεί στο να μελετήσει περισσότερα για την ύπαρξη τους. Το 2016 ολοκληρώνει με επιτυχία τα σεμινάρια σπηλαιολογίας της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας ( Ε.Σ.Ε. ).  Όμως ο Παναγιώτης δεν μένει μόνο σε αυτό και τον Ιανουάριο του 2017, έπειτα από τις επιτυχείς κατατακτήριες εξετάσεις εισάγεται στο τμήμα του Γεωλογικού στο Πανεπιστημίου Πατρών. Σκοπός του η μελέτη και η έρευνα των σπηλαίων καθώς και του μηχανισμού που συντελείται στην γέννηση αλλά και στην εξέλιξη τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος