FOLLOW US: facebook twitter

Την Κυριακή η προβολή του δήμου Ήλιδας από το κανάλι της Βουλής η εκπομπή «Από τόπο σε τόπο» του Χρήσου Μυλωνά που γυρίστηκε στην περιοχή

Ημερομηνία: 04-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Την προσεχή Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, η Ήλιδα αποκαλύπτει τις ομορφιές και τα… μυστικά της, καθώς θα προβληθεί από την τηλεόραση της Βουλής η εκπομπή «Από τόπο σε τόπο» που γυρίστηκε προ ημερών στην περιοχή, με την λαογραφική επιμέλεια του γνωστού μουσικολόγου Χρήστου Μυλωνά που είναι και ο παρουσιαστής της. Η σκηνοθεσία είναι του Σπύρου Λαμπόπουλου, καλλιτεχνική επιμέλεια Βασίλης Ι. Οικονόμου, executive producer Παναγιώτης Κακαβιάς.

Η εκπομπή έχει διάρκεια 1 ώρα και 30 λεπτά, αλλά για τον Δήμο Ήλιδας μετά από αίτημα του δήμου λόγω πληθώρας θεμάτων, έγινε μια εξαίρεση και θα προβληθεί για δύο ολόκληρες ώρες. Κατά την διάρκεια της θα απολαύσουμε  πλάνα από αξιοθέατα του Δήμου, όπως Αρχαιολογικούς χώρους, ναούς, ομορφιές της φύσης, τεχνητά έργα, συνεντεύξεις, τραγούδια και χορούς το τόπου μας!

Τα γυρίσματα διήρκεσαν τρεις ολόκληρες μέρες σε όλο το δήμο, ενώ την τελευταία μέρα, η  εκπομπή γυρίστηκε με φόντο την πανέμορφη Κουρούτα, δημοφιλής τόπος διακοπών και τουριστικού προορισμού, όπου στήθηκε μια μεγάλη γιορτή σε συνεργασία με τον δήμο και τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής. Να σημειώσουμε ότι στα γυρίσματα έλαβαν μέρος 14 Πολιτιστικοί Σύλλογοι του δήμου Ήλιδας, ενώ παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από έξι χορευτικά τμήματα.

Επίσης οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα μικρό γαστρονομικό ταξίδι στο δήμο Ήλιδας, καθώς στρώθηκαν τραπέζια με παραδοσιακά φαγητά και γλυκίσματα και κατά την διάρκεια των γυρισμάτων με στόχο την ανάδειξη της τοπικής παράδοσης και της κουζίνας μας, ενώ στην εκπομπή μίλησαν και άνθρωποι της περιοχής που έχουν ασχοληθεί και έχουν γνώσεις γύρω από το θέμα της παράδοσης, της λαογραφίας, του δημοτικού τραγουδιού και του πολιτισμού.

Η εκπομπή «Από τόπο σε τόπο» όπως τόνισε και ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, μπορεί να λειτουργήσει ως πρεσβευτής της ομορφιάς και της αρχαιολογικής σημασίας του δήμου Ήλιδας, για την προσέλκυση επισκεπτών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος