FOLLOW US: facebook twitter

Τηλεφωνική γραμμή «ΑΝΤΙ-ΑΥΤΟ» για την αντιμετώπιση της αυτοκτονικότητας θα λειτουργεί από την Μ. Δευτέρα

Ημερομηνία: 07-04-2017 | Συντάκτης:

 

Μίλησε μαζί μας στο 26340-20091

 Μια νέα τηλεφωνική γραμμή για την αντιμετώπιση της αυτοκτονικότητας θα αρχίσει να λειτουργεί από την Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου 2017, μέσα από την συνεργασία πολλών φορέων που έχουν ως στόχο να βρίσκονται δίπλα στους συμπολίτες μας, προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες τους και συμβάλλοντας αποφασιστικά μέσα από την εμπειρία τους στην αποτροπή της οποιαδήποτε αυτοκτονικής τάσης.  Δυστυχώς, στη χώρα μας και την ευρύτερη περιφέρειά μας, έχει καταγραφεί σημαντική αύξηση της αυτοκτονικότητας, η οποία είναι ευθέως συνδεδεμένη με την κρίση.

Η συμβουλευτική τηλεφωνική γραμμή «ΑΝΤΙ-ΑΥΤΟ», όπως ονομάζεται, με αριθμό 26340-20091, απευθύνεται σε όποιον νιώθει την ανάγκη να μιλήσει με επαγγελματία ψυχικής υγείας, ο οποίος θα του αφιερώσει επαρκή χρόνο και θα του υποδείξει ένα βασικό κύκλο με 3 δωρεάν συνεδρίες με ειδικό.

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία της Ένωσης Κοινωνικών Φορέων «Πυλώνες Αλληλεγγύης – ΚΩΣΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ», η οποία ως γνωστόν έχει ιδρυθεί το 2010 από τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Καινοτόμος πρωτοβουλία μέσα από τη συνεργασία

Όπως επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχωρήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας « Με την κίνηση αυτή στέλνουμε ένα μήνυμα ότι είμαστε εδώ, συνεργαζόμαστε και παίρνουμε πρωτοβουλίες από κοινού για να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο των αυτοκτονιών. Από τη Δευτέρα θα υπάρχει ένας άνθρωπος, ένας εθελοντής που θα μπορεί να σηκώσει το τηλέφωνο, να ακούσει, να συμβουλεύσει, να προλάβει έναν άνθρωπο που έχει μια τέτοια τάση. Γιατί η ανθρώπινη ζωή έχει αξία», ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την πρωτοβουλία.

Χάρη στην επιστημονική και συντονιστική συνεισφορά του Ψυχιάτρου Γιώργου Μανωλέσου, η σύνθεση των αποτελεσμάτων των εργασιών της ομάδας απέδωσε την ιδέα της δημιουργίας της τηλεφωνικής γραμμής η οποία θα λειτουργήσει χάρη στην εθελοντική συμμετοχή επαγγελματιών ψυχικής υγείας, με την ελπίδα η παρούσα τάση αυτοκτονικότητας να δείξει σημάδια υποχώρησης.

Ο Γιώργος Μανωλέσος, πρόεδρος του ΚΕΚΟΙΨΥ τόνισε πως «δε θα γινόταν τίποτα, αν δεν υπήρχε τόσο μεγάλη προθυμία από επαγγελματίες της ψυχικής υγείας της Περιφέρειάς μας που ζουν το πρόβλημα της αυξημένης αυτοκτονικότητας, είτε εμπειρικά είτε με δεδομένα από διάφορες έρευνες, από την αρχή της οικονομικής κρίσης. Υπήρχε ένας καημός να κάνουμε κάτι για αυτό. Σε χρόνια οικονομικής κρίσης σε διάφορες χώρες και όχι μόνο σε εμάς που την βιώνουμε 7 χρόνια βλέποντας την αυτοκτονικότητα να αυξάνεται. Το μόνο μέτρο που βοηθά και μειώνει την αυτοκτονικότητα είναι η τηλεφωνική γραμμή και για αυτό αναλάβαμε αυτή την πρωτοβουλία».

Πώς λειτουργεί το 26340-20091

Στις κλήσεις προς την τηλεφωνική γραμμή 26340-20091 απαντούν επαγγελματίες ψυχικής υγείας, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως εθελοντές. Η γραμμή καλύπτει τις περιοχές Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Ζακύνθου, Ιθάκης, Κεφαλληνίας και Λευκάδας.

  • Κλήσεις γίνονται δεκτές από 10 π.μ. έως 10 μ.μ. σε καθημερινή βάση.
  • Ο μέγιστος χρόνος συνομιλίας είναι 30 λεπτά.
  • Το απόρρητο της συνομιλίας είναι εξασφαλισμένο.
  • Μετά την συνομιλία κανονίζεται ραντεβού με ειδικό ψυχικής υγείας.
  • Μέσα από 3 δωρεάν συνεδρίες προσφέρονται κατευθυντήριες γραμμές για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ανθρώπινου αδιεξόδου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος