FOLLOW US: facebook twitter

Τζανακόπουλος: Η Δικαιοσύνη τσακώθηκε μόνη της

Ημερομηνία: 11-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

«Η αίσθηση που έχω είναι ότι η Δικαιοσύνη τσακώθηκε μόνη της. Είναι άλλο ζήτημα ο σεβασμός προς τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και η δεσμευτικότητά τους, και άλλο η κριτική στην ουσία τους και στον τρόπο λειτουργίας της», δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος .

Όπως είπε, είναι «τουλάχιστον αστείο» να υποστηρίζει κάποιος ότι παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη η κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι για πρώτη φορά αφήνεται να λειτουργήσει με όρους ανεξαρτησίας. Οι ρόλοι είναι διακριτοί, βρισκόμαστε σε κράτος δικαίου, υπογράμμισε.

Αποτιμώντας την επίσκεψη Ερντογάν έκανε λόγο για θετικό αποτέλεσμα το οποίο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, καθώς έκλεισε μια και καλή το θέμα της συνθήκης της Λωζάνης κάτι που φάνηκε και από τη σαφήνεια με την οποία τοποθετήθηκαν ΕΕ και ΗΠΑ.

Οι επίσημες επισκέψεις δεν γίνονται μόνο για ανταλλάσσονται φιλοφρονήσεις, είπε συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση δικαιώθηκε γιατί με αυτή την πρωτοβουλία η χώρα μας μπορεί να παίξει σταθεροποιητικό ρόλο σε μια εξαιρετικά αποσταθεροποιημένη περιοχή.

«Η τέταρτη αξιολόγηση στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο παρά η μεγάλη διαπραγμάτευση που θα γίνει για το πλαίσιο της εξόδου της χώρας από το μνημόνιο. Στόχος μας είναι, η Ελλάδα, τον Αύγουστο του 2018, να μπορέσει να σταθεί αυτοδύναμα στις αγορές χρήματος και να έχουμε τη δυνατότητα να διευρύνουμε το πεδίο ελευθερίας της άσκησης πολιτικής» σημείωσε επίσης ο κ. Τζανακόπουλος.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα τα καταφέρουμε», για να επισημάνει: «ούτως ή άλλως και οι αγορές και οι πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη σε αρκετά μεγάλο βαθμό προεξοφλούν τη θετική κατάληξη».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος