FOLLOW US: facebook twitter

Τεχνικό πρόγραμμα ύψους 43,8 εκ ευρώ

Ημερομηνία: 14-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

ds-pyrgou-texniko-programma1

Και εξ… απαλών η ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτες στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ Πύργου

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου, δόθηκε η συνέχεια της συζήτησης για την πρόταση του δημάρχου Πύργου να ανατεθεί η καθαριότητα της πόλης και η διαχείριση των απορριμμάτων σε ιδιώτες, μετά και την μεσημεριανή συνέντευξη του αντιδημάρχου καθαριότητας Διονύση Μπέλτσου για το θέμα αυτό, πάνω στο οποίο διατύπωσε τις θέσεις του και ορισμένες αντιρρήσεις. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Τάκης Αντωνακόπουλος μαζί με τα άλλα θέματα που έθεσε, ζήτησε στην προ ημερησίας συζήτηση, να τοποθετηθεί ο δήμαρχος και να απαντήσει αν τα όσα είχε δηλώσει στον Τύπο ήταν αληθή ή όχι. Έτσι, προέκυψε μια… χαλαρή τοποθέτηση – απάντηση εκ μέρους του κ. Λιατσή, χωρίς ωστόσο να εξελιχθεί σε κουβέντα και να τοποθετηθούν οι επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι, αφού καθώς είπε δεν διαψεύδει τα όσα είχε δηλώσει σε σχετική συνέντευξη τύπου, όμως αυτή του η πρόταση βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και δεν αποτελεί ειλημμένη απόφαση. Τόνισε ότι το θέμα το άνοιξε ο ίδιος μετά από μια σύσκεψη που είχε γίνει στη Θεσαλονίκη στο περιθώριο της ΚΕΔΕ με άλλους δημάρχους, όπου άκουσε ότι κάποιοι δήμοι έχουν δώσει σε ιδιώτες την διαχείριση των απορριμμάτων τους και ότι έχουν ένα όφελος σημαντικό με μείωση του κοστους διαχείρισης εως και 50%. Ωστόσο όπως επισήμανε ο δήμαρχος, επειδή το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό και αν συμβεί θα δεσμεύσει και τους επόμενους αιρετούς, θα πρέπει να συζητηθεί διεξοδικά με τους επικεφαλής των παρατάξεων, να δουν τα θετικά και τα αρνητικά της υπόθεσης με στοιχεία και αν καταλήξουν κάπου να έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Μάλιστα είπε ότι ως εισηγητή του θέματος θα ορίσει τον κ. Μπέλτσο παρόλο που διαφωνεί, όταν θα έχουν διερευνήσει από κάθε άποψη το όλο ζήτημα. Έτσι, επί του παρόντος η πρόταση Λιατσή επειδή ακόμα είναι πρόθεση, δεν πέρασε σε πιο ουσιαστική συζήτηση επί του παρόντος και αυτό θα γίνει στο εγγύς μέλλον.

ds-pyrgou-texniko-programma2

Η συζήτηση συνεχίστηκε με διάφορα άλλα θέματα προ ημερησίας διάταξης που ετέθησαν από τους επικεφαλής, ενώ ο κ. Λιατσής εξέφρασε για μια ακόμα φορά την πρόθεσή του να αναγορεύσει τον υπουργό Ναυτιλίας πλέον κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή σε επίτιμο δημότη της πόλης, επειδή δεν ξεχνά όπως είπε ότι στην κρίσιμη στιγμή με το πρόβλημα των σκουπιδιών έλαβε τις σωστές αποφάσεις και το δημοτικό συμβούλιο θα αποφασίσει αν θα το δεχθεί ή όχι, ο ίδιος θα το φέρει στην επόμενη συνεδρίαση.

Συζήτηση για το Τεχνικό πρόγραμμα

Στη συζήτηση των θεμάτων ημερήσιας διάταξης, πρώτο και βασικό θέμα ήταν το Τεχνικό πρόγραμμα για το 2017 του δήμου Πύργου, ύψους 43.815.411,26 ευρώ. Το θέμα εισηγήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Σκαρτσιάρης τονίζοντας ότι το παρών τεχνικό πρόγραμμα αποτελεί μια σύνθεση στόχων της δημοτικής αρχής για  αναπτυξιακή τροχιά, ενώ ταυτόχρονα λαμβάνει υπόψη του τις ανάγκες του δήμου και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των δημοτών. Παράλληλα είναι στα όρια του εφικτού και η πολιτική στόχευση της δημοτικής αρχής είναι να προχωρήσουν τα συνεχιζόμενα έργα και μελέτες έργων και να μπουν και καινούργια. Το βάρος έχει δοθεί σε έργα αγροτικής οδοποιίας, τεχνικών έργων, ηλεκτροφωτισμού κλπ και τέλος τόνισε ότι τώρα που μπήκε σε μια σειρά το θέμα των σκουπιδιών, όλη η ΣΑΤΕ θα μπορεί να δοθεί σε νέα έργα. Ακολούθησαν τοποθετήσεις και η συζήτηση συνεχίστηκε ως αργά.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος