FOLLOW US: facebook twitter

Τελευταία προθεσμία…

Ημερομηνία: 26-10-2016 | Συντάκτης:

strofilia-katedafiseis1

Δεν έγιναν νέες κατεδαφίσεις στην Στροφυλιά – Περιθώριο έως την Τετάρτη

strofilia-katedafiseis2

Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να ξεκινήσει ξανά το έργο της κατεδάφισης στα γαλάρια της Στροφιλιάς στις εκτάσεις της πρώην λίμνης Αγουλινίτσας στις Ράχες. Χθες τα συνεργεία του εργολάβου και οι εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, του Δασαρχείου και της Αστυνομίας μετέβησαν στην περιοχή, συζήτησαν για μια ώρα και ανακοινώθηκε πως δίδεται μια μικρή παράταση στους κτηνοτρόφους να απομακρύνουν τις κατασκευές των στάβλων τους, καθώς ήδη κάποιοι από την περασμένη φορά που δόθηκε προθεσμία ξεκίνησαν να ξηλώνουν τις κατασκευές και κάποιους άλλους τους πρόλαβε η κακοκαιρία.

strofilia-katedafiseis7

Έτσι μπουλντόζες και εργάτες έφυγαν για άλλη μια φορά άπρακτοι, ενώ οι κτηνοτρόφοι συνεχίζουν να ελπίζουν πως θα καταφέρουν να ροκανίσουν το χρόνο για να κερδίσουν το αίτημά τους να ξεχειμωνιάσουν εκεί και να απομακρυνθούν τον ερχόμενο Απρίλιο. Ο δασολόγος του Δασαρχείου Ολυμπίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος Δασολόγος αναφέρθηκε στην καλή διάθεση που επέδειξαν οι κτηνοτρόφοι ξεκινώντας οι ίδιοι την αποξήλωση των κατασκευών. «Τους δόθηκε ένα μικρό περιθώριο να τις ολοκληρώσουν για να μην επιβαρυνθούν και τα έξοδα κατεδάφισης. Ο εργολάβος πληρώνεται βάσει διαδικασίες με τον καταλογισμό των δαπανών στους εμπλεκόμενους.
Τους υποδείξαμε ποια είναι να κατεδαφιστούν βάσει πρωτοκόλλου, επικράτησαν και άσχημες καιρικές συνθήκες και κάποιοι δεν πρόλαβαν. Μερικοί ξεκίνησαν μόνοι τους τη διαδικασία. Πιστεύω ότι μέχρι την επόμενη Τετάρτη θα έχουν τελειώσει, είναι η τελευταία προθεσμία.
Δεν φεύγουν όλες οι εγκαταστάσεις. Αφορούν τα πρωτόκολλα κατεδάφισης του 1985 και τις αποφάσεις κατεδάφισης του 1995. Είναι και άλλες εγκαταστάσεις για τις οποίες θα ακολουθηθεί άλλη διαδικασία. Θα βγει άλλη απόφαση κατεδάφισης ώστε να απομακρυνθούν» εξήγησε ο κ. Κωνσταντόπουλος.
Σχολιάζοντας το αίτημα που έχουν καταθέσει οι κτηνοτρόφοι για απομάκρυνσή τους από την περιοχή τον Απρίλιο ο κ. Κωνσταντόπουλος σχολίασε πως κάτι τέτοιο είναι δύσκολο έως αδύνατο γιατί βάσει των διαδικασιών η υλοποίηση των πρωτοκόλλων κατεδάφισης θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

strofilia-katedafiseis3


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος