FOLLOW US: facebook twitter

ΤΕΙ Πύργου: “Ελπίδες” για διάσωση του τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ

Ημερομηνία: 14-01-2017 | Συντάκτης:

tei-pyrgou

Αναστέλλεται το επικείμενο «λουκέτο» στο τμήμα Πληροφορικής & ΜΜΕ του ΤΕΙ Πύργου, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, η οποία αναμένεται να γνωστοποιηθεί μέσα στον Ιανουάριο.

Ο κ. Γαβρόγλου αναμένεται να «παγώσει» για έναν χρόνο την κατάργηση των τμημάτων που ήταν σε μεταβατικότητα από το σχέδιο «Αθηνά», μεταξύ αυτών και το τμήμα Πληροφορικής & ΜΜΕ, έως ότου γίνει ευρύτερος διάλογος για την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη, τόσο επιστημονικά όσο και γεωγραφικά. Αυτό σημαίνει ότι το τμήμα δεν κλείνει το 2018, δίνοντας κι άλλο περιθώριο στους σπουδαστές να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Το κρίσιμο ζήτημα ως προς το συγκεκριμένο τμήμα, πάντως, είναι αν το υπουργείο Παιδείας θα υιοθετήσει την πρόταση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας να αρθεί οριστικά η μεταβατικότητα και το τμήμα να ανοίξει ξανά, με τις αναγκαίες αλλαγές στον οδηγό σπουδών και στον τίτλο, να παραμείνει φυσικά στον Πύργο και να ενταχθεί ξανά στο μηχανογραφικό δελτίο, πρόταση που υποστήριξε στην πρόσφατη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ιδρύματος, Βασίλη Τριανταφύλλου, και ο Ηλείος υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος