FOLLOW US: facebook twitter

Τα Χρώματα της Ήλιδας, τραγούδησαν Τσιτσάνη!

Ημερομηνία: 24-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Εξαιρετικό αφιέρωμα στο μεγάλο λαϊκό δημιουργό

Έχουν περάσει πάνω από 20 χρόνια από τότε που έγιναν τα πρώτα βήματα. Μια ολιγόχρονη διακοπή δεν μείωσε την αγάπη τους για τη μουσική και το τραγούδι και επανέκαμψαν για να εδραιωθούν στην κοινή γνώμη όχι μόνο της Ηλείας, αλλά και να καθιερωθούν ως μια εξαιρετική συναυλιακή ορχήστρα. Ο λόγος για τα “Χρώματα της Ήλιδας”

Έχοντας παρουσιάσει μέσα από τις συναυλίες τους πάμπολλα αφιερώματα σε μεγάλους δημιουργούς της χώρας μας, φέτος ετοίμασαν κάτι διαφορετικό. Ένα αφιέρωμα στο μεγάλο Βασίλη Τσιτσάνη, τον τεράστιο αυτό δημιουργό που σημάδεψε το ελληνικό πεντάγραμμο ανεξίτηλα.

“Ότι κι αν πω δεν σε ξεχνώ” ήταν ο τίτλος του αφιερώματος που παρουσιάστηκε για ένα διήμερο στο Rex Plus, έναν χώρο με ιδιαίτερη ιστορία, που συνεχίζει για δεκαετίες να πρωταγωνιστεί στα πολιτιστικά πράγματα της πόλης…

Δύο βραδιές όπου ο χώρος γέμισε ασφυκτικά, από ανθρώπους κάθε ηλικίας, από τους λάτρεις των “Χρωμάτων της Ήλιδας” που κατάφεραν και αυτή τη φορά να μαγέψουν με τη δουλειά τους. Μια “μερακλίδικη” αγάπη για αυτό που κάνουν, που φαίνεται πάντα στη σκηνή, στην προκειμένη περίπτωση στο πάλκο. Γιατί και η σκηνή του Rex Plus μπήκε στο κλίμα της μουσικής αυτής παράστασης και θύμισε στο κοινό αλλοτινές εποχές… Οι πολύχρωμες λάμπες να φωτίζουν μουσικούς και τραγουδιστές, πλεχτή ξύλινη καρέκλα, το μαύρο κουστούμι και η γραβάτα του τραγουδιστή, η τουαλέτα και ο κότσος της τραγουδίστριας, τα άσπρα πουκάμισα και τα μαύρα γιλέκα των μουσικών… όλα βγαλμένα από το ένδοξο μουσικό παρελθόν που “χτίστηκε” αμέτρητες νύχτες στο πάλκο της νυχτερινής μας διασκέδασης…

Ήταν μια βραδιά που τίμησε με την παρουσία του και τιμήθηκε από την Ορχήστρα ο γιος του Βασίλη Τσιτσάνη, Κώστας.

Τα Χρώματα της Ήλιδας απαρτίζουν οι: Γιώργος Γκιντζίρης, πιάνο, ενορχήστρωση, καλλιτεχνική διεύθυνση, Παύλος Αυγερινόπουλος μπουζούκι, Στάθης Δεββές ηλεκτρική κιθάρα, τζουράς και κλασική κιθάρα, Παναγιώτης Καψάσκης κρουστά, Τάσια Κωστοβασίλη ακουστική κιθάρα, Λίνα Λύγκα βιολί, Δημήτρης Μαλεβίτης Μπάσο, Δημήτρης Πανδής τύμπανα, Θανάσης Πουλακίδας Μπουζούκι, Χαρά Σκουλαρίκου φωνή, Γιώργος Αδαμόπουλος φωνή, Νίκος Στεφανίδης κιθάρα, Νάνσυ Τζανετοπούλου, αφήγηση – υπεύθυνη κειμένων, Χρήστος Χριστόπουλος κρουστά.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος