FOLLOW US: facebook twitter

Τα παιδιά μας και… τα μάτια μας

Ημερομηνία: 08-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα, Υγεία

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία της Πρότυπης Προσχολικής Αγωγής Ρ Η Γ Α 

Η όραση είναι η κορυφαία αίσθηση για τον άνθρωπο η οποία αναπτύσσεται στα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μαθαίνουμε να βλέπουμε όπως μαθαίνουμε να μιλάμε. Η περίοδος που ένα παιδί μαθαίνει να βλέπει, αρχίζει με τη γέννησή του και ολοκληρώνεται γύρω στο 9ο έτος της ζωής του. Η όραση είναι μια λειτουργία η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την μάθηση. Το 80% των γνώσεων που αποκτά ένα παιδί προέρχεται από οπτικές πληροφορίες, συνεπώς καλή όραση σημαίνει και καλή επίδοση … στο σχολείο!!!

Γι’ αυτό κι εμείς, επιθυμώντας να είμαστε ένα βήμα μπροστά,όχι μόνο στη σωστή πνευματική αλλά και στη σωστή σωματική ανάπτυξη των παιδιών μας, προσκαλέσαμε στο σχολείο μας δύο οφθαλμίατρους και έναν οπτομέτρη, ιατρούςτης πόλης μας, τον κύριο Μπουκάρα Γεώργιο, τον κύριο Δημητρακόπουλο Παναγιώτη καθώς και τον κύριο Δόγκα Κωνσταντίνο. Οι τρεις αυτοί εξαιρετικοί ιατροί ήρθαν στο σχολείο μας για να εξετάσουν τους μικρούς μας φίλους καθώς η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία είναι καίριας σημασίας για την αποκατάσταση διαταραχών στην όραση του παιδιού. Εξέτασαν κυρίως τα μεγαλύτερα παιδάκια του σχολείου μας, τα νήπια δηλαδή και τα προνήπια, καθώς έρευνες έχουν δείξει πως ένα στα πέντε παιδιά ηλικίας 5 ετών πάσχει από κάποια οφθαλμολογική πάθηση η οποία μπορεί να μην έχει γίνει αντιληπτή από τους γονείς. Εμείς, λοιπόν, φροντίσαμε έτσι, οι αυριανοί μαθητές του Δημοτικού να ξεκινήσουν το σχολείο χωρίς κάποιο πιθανό διαθλαστικό μειονέκτημα (μυωπία, αστιγματισμός) που θα επηρεάσει τη σχολική τους απόδοση!!!

Ο προληπτικός παιδοφθαλμολογικός έλεγχος συστήνεται να γίνεται στο 1ο έτος της ζωής ενός παιδιού, στο 3ο, στο 5ο και στη συνέχεια μια φορά ετησίως μέχρι την ηλικία των 14 ετών, έτσι ώστε να αναγνωριστούν παθολογικές καταστάσεις, όπως η μυωπία, η υπερμετρωπία ή ο αστιγματισμός, που μπορεί να έχουν ως συνέπεια δια βίου προβλήματα όρασης.

Ευχαριστούμε εγκάρδια τους τρεις αυτούς ιατρούς της πόλης μας για την εθελοντική τους προσφορά στην παιδική μας κοινότητα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος