FOLLOW US: facebook twitter

Τα παιδιά έγραψαν το δικό τους παραμύθι… : Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δράσεις που ανέβασε το “Καλλιτεχνείο” στην οικία Τατάνη στην Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 19-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Το δικό τους παραμύθι, «Το παραμύθι της Βιολέτας» γραμμένο εξ ολοκλήρου από τα παιδιά, ζωντάνεψε σε μια παράσταση κουκλοθεάτρου που έδωσαν τα πιτσιρίκια στην κατάμεστη από κόσμο οικία Τατάνη στην Αμαλιάδα στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών δράσεων «ΚαΛΛιτεχΝικές ΑΤασθαΛείες» από το ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΙΟ.

Τα παιδιά, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους ως συγγραφείς του παραμυθιού αλλά και ως πρωταγωνιστές της παράστασης και καταχειροκροτήθηκαν από τους υπερήφανους γονείς αλλά και όλον τον κόσμο. Το παραμύθι γράφτηκε στο πλαίσιο του ετήσιου πειραματικού προγράμματος «γράφω ένα παραμύθι…», ενώ τα ίδια τα παιδιά είχαν  κατασκευάσει κούκλες και σκηνικά και φυσικά ήταν και πρωταγωνιστές της παράστασης σε αυτό το κουκλοθέατρο που ενθουσίασε τους πάντες.

Βεβαίως τα εύσημα ανήκουν στην ζωγράφο και υπεύθυνη των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, δημιουργό  του Καλλιτεχνείου Αγγελική Τσιφτσοπούλου που ευχαρίστησε από την πλευρά της πρώτα τους γονείς που της εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους, αλλά και τα ίδια τα πιτσιρίκια για τον κόπο και την προσπάθειά τους και φυσικά το άψογο αποτέλεσμα.

Οι εκδηλώσεις του Καλλιτεχνείου ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ με το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού που ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 στην οικία Τατάνη με ελεύθερη είσοδο.

Το ΚΑΛΙΤΕΧΝΕΙΟ στην Αμαλιάδα είναι ένας χώρος ελεύθερης έκφρασης  που δημιούργησε όπως προαναφέραμε η ζωγράφος Αλίκη Τσιφτσοπούλου, ένα Σωματείο Καλλιτεχνικό- Φιλοσοφικό, που στεγάζεται σε ένα ζεστό χώρο επί της οδού Πλάτωνος 10, το οποίο τον τελευταίο χρόνο έχει μετατραπεί σε στέκι για παιδιά και ενήλικες. Εκεί γίνονται μαθήματα ζωγραφικής, γλυπτικής, γίνονται κατασκευές σε κούκλες και οποιαδήποτε ιδέα μπορεί να διατυπωθεί και να υλοποιηθεί!

Ωστόσο το “Καλλιτεχνείο” συνεχίζει τις δράσεις του και εν έσω καλοκαιριού και στις αρχές Ιουλίου θα ξεκινήσει τα θερινά του μαθήματα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος