FOLLOW US: facebook twitter

Τα μαθήματα και τα εργαστήρια στο 1ο Φεστιβάλ Γιόγκα

Ημερομηνία: 21-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

23-25 Ιουνίου στο κτήμα Ηλιοστάσι στον Πύργο

Πολλά, ποικίλα και εξαιρετικά ενδιαφέροντα θέματα γύρω από την Γιόγκα, τον Διαλογισμό, την Ομοιοπαθητική και τις Εναλλακτικές θεραπείες περιλαμβάνουν τα εργαστήρια και σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του 1ου Φεστιβάλ Γιόγκα στον Πύργο το τριήμερο 23-25 Ιουνίου στο Κτήμα Ηλιοστάσι. Μερικά από τα θέματα αυτά παρουσιάζουμε σήμερα.

Ρόου Τσουάν, Τσι Γκονγκ και Κινεζική Ιατρική από τον Θοδωρή Αλτάνη

Ο Θοδωρής Αλτάνης είναι Ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης,Βελονιστής. Επίσης είναι δάσκαλος του τμήματος Ρόου Τσουάν και Τσι Γκονγκ του Κέντρου Πολιτισμού Σαολίν Πύργου «Φοίνικας».

Ρόου Τσουάν: Το Ρόου Τσουάν (Μαλακή Γροθιά)  είναι μια από τις προχωρημένες τέχνες εσωτερικής δύναμης  (Νέι γκονγκ) των πολεμικών τεχνών του Σαολίν, η οποία συνδυάζει την πεμπτουσία των τεχνών του Σαολίν με τη γοητεία της αέρινης και αέναης κίνησης σε ένα αρμονικό σύνολο που αποτελείται από απαλές και ταυτόχρονα ισχυρές συνεχείς κινήσεις. Οι κινήσεις αυτές συνδυάζονται με απόλυτη ηρεμία του νου, δύναμη και σωστή αναπνοή.

Το Ρόου Τσουάν αποτελεί την πρόγονη και παραδοσιακή μορφή του πολύ μεταγενέστερου  ΤάιΤζιΤσουάν που δημιούργησε ο στρατηγός των Μινγκ Τσεν Ουάν Τινγκ, ο οποίος είχε εκπαιδευθεί στο ναό Σαολίν, ενσωματώνοντας τεχνικές που είχε μάθει εκεί.

Τσι Γκονγκ: Το Τσι Γκονγκ ή Τσι Κουνγκ, είναι μια μορφή ήπιας άσκησης που αποτελείται από τεχνικές αναπνοών και απαλές κινήσεις που επαναλαμβάνονται πολλές φορές.  Το Τσι Γκονγκ χρησιμοποιείται στην Κίνα εδώ και χιλιάδες χρόνια προκειμένου να καθαρίσει, να δυναμώσει και να ενισχύσει την κυκλοφορία της ζωτικής μας ενέργειας (Τσι) σε σώμα και νου και να βελτιωθεί και να διατηρηθεί η υγεία.

Γκονγκ στα κινέζικα σημαίνει εργασία ή καλλιέργεια και Τσι είναι η ζωτική ενέργεια που κυκλοφορεί στο σώμα μας. Επομένως Τσι Γκονγκ σημαίνει καλλιέργεια της ενέργειας του σώματος ή ακόμη πιο σωστά «καλλιέργεια επάνω στην ενέργεια και καλλιέργεια της ενέργειας επάνω μας».

Εισαγωγή στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική – Γνωριμία με τον βελονισμό (ομιλία): Γνωριμία με τις αρχές που διέπουν την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική, τη θεωρία του yin – yang, τη θεωρία των 5 στοιχείων κι εφαρμογή τους στο βελονισμό, στο τσι γκονγκ και στο τάιτζι.

Μασάζ άγγιγμα της πεταλούδας από την Στέλλα Κατσογιάννη

Η Στέλλα Κατσογιάννη είναι Φυσικός, MSc Περιβαλλοντικής Βιολογίας, Μέντορας Κβαντικής Ζωής, Σύμβουλος και Πρακτικός Ολιστικής Υγείας και Ήπιας Βιο-Ενεργειακής.

Εργαστήριο Μασάζ Άγγιγμα της Πεταλούδας: Το Μασάζ Άγγιγμα της Πεταλούδας είναι μία εξαιρετικά αποτελεσματική τεχνική θεραπευτικού μασάζ μέσα από πολύ απαλά αγγίγματα. Η απλότητα καθώς και το ότι δεν απαιτείται πολύ χρόνος για την εφαρμογή του (10-12 λεπτά) κάνει την εκμάθηση και την εφαρμογή του εύχρηστη και προσιτή σε όλους.

Μία πολύ χρήσιμη τεχνική που μπορούμε να προσφέρουμε όλοι στα παιδιά μας γιατί ενισχύει το δεσμό ανάμεσα στο γονέα και το παιδί και βοηθάει στην αποκατάσταση της ροής ενέργειας μετά απο τραυματικές εμπειρίες. Απευθύνεται σε οποιονδήποτε επιθυμεί να τη χρησιμοποιήσει για προσωπική θεραπεία, σε επαγγελματίες υγείας, ψυχικής υγείας, περιγεννητικής φροντίδας και εναλλακτικών και συμπληρωματικών θεραπειών, παιδαγωγούς, δασκάλους γιόγκα, γυμναστές, γονείς και άλλα άτομα που φροντίζουν βρέφη και παιδιά, άτομα που φροντίζουν ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες (ασθενείς, άτομα με ειδικές ανάγκες, άτομα σε οίκους ευγηρίας, ορφανοτροφεία, κ.ά.) και άτομα που φροντίζουν ζωάκια.

Μέθοδος Silva και Hypnovision από τον Παναγή Μεταξάτο

Ο Παναγής Μεταξάτος σπούδασε Οικονομικά και Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, 1995 διδακτορικό στον Ψυχοπροσανατολισμό και είναι αναγνωρισμένος MasterHypnotherapist από το NationalGuildofHypnotists των ΗΠΑ και συγγραφέας τριών βιβλίων.

Μέθοδος Silva: Το 1929 ο DrBremmer ανακάλυψε ότι όταν ο νους είναι ήρεμος, ο εγκέφαλος λειτουργεί και ενεργοποιεί τα νευρωνικά του δίκτυα κατά 90% ενώ όταν βρίσκεται κάτω από ένταση μόνο 10%.

Το 1966 ο JoseSilva μετά από 22 χρόνια έρευνας παρουσίασε τη Μέθοδο του, με την οποία μπορεί κάποιος με ολιγόωρη εκπαίδευση να ελέγχει τις εγκεφαλικές του συχνότητες και να χρησιμοποιεί το σύνολο σχεδόν των δυνατοτήτων του, αλλάζοντας τη ζωή του προς το καλύτερο. Στο 2ωρο εργαστήριο θα εξηγήσει πόσο εύκολα μπορεί να γίνει αυτό και θα κάνω και μια επίδειξη μνήμης που αποδεικνύει τη σπουδαιότητα της Μεθόδου.

Hypnovision, H Τέχνη της Ζωής: Μια επίδειξη ύπνωσης προκαλεί σε πολλούς διαφορετικές αντιδράσεις και συναισθήματα. Σ’ αυτό το 2ωρο ο κ. Μετξάτος, θα έχει την ευκαιρία να δείξει και να εξηγήσει, πώς αυτό το φαινόμενο της ύπνωσης μπορεί να σας απαλλάξει από δυσκολίες και προβλήματα που σας ταλαιπωρούν στην καθημερινότητα σας. Θα μάθετε πώς οι διάφορες τεχνικές μπορούν να γεφυρώσουν τις διαφορές ανάμεσα στον εσωτερικό σας εαυτό (υποσυνείδητο) και τον εξωτερικό σας εαυτό (συνειδητό).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος