FOLLOW US: facebook twitter

Τα αδέσποτα στο στόχαστρο

Ημερομηνία: 21-02-2017 | Συντάκτης:

adespota-kakopoihsi-kampos

Νέα περιστατικά κακοποίηση και δηλητηριάσεων στον Κάμπο της Ηλείας

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει στον Κάμπο της Ηλείας με την αντιμετώπιση των αδέσποτων σκύλων. Μαζικά κρούσματα δηλητηριάσεων, κακομεταχείρισης και πυροβολισμών και απόπειρες με φόλες.

Στο κτηνιατρείο της Παναγιώτας Τσάγκου στα Λεχαινά, φτάνουν καθημερινά καταγγελίες και πληροφορίες για διάφορα περιστατικά. Η ίδια μαζί με τα μέλη του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Λεχαινών έχουν κηρύξει τον ανένδοτο αγώνα απέναντι σε όλα αυτά τα θλιβερά περιστατικά.

Μετά τη μαζική δηλητηρίαση με φόλες των αδέσποτων στην περιοχή της Βάρδας, χθες ήρθε στο φως άλλη μια ανάλογη περίπτωση στη Γαστούνη. Σύμφωνα με πληροφορίες άγνωστοι κατάφεραν να δηλητηριάσουν τουλάχιστον δέκα αδέσποτα στην ευρύτερη περιοχή, πιθανόν και περισσότερα, καθώς αυτός ο αριθμός έχει εντοπιστεί για την ώρα. Στη Γαστούνη καταγγέλθηκε ακόμα ο πυροβολισμός και τραυματισμός ενός σκύλου.

Σε άλλη περίπτωση στην περιοχή της Αρετής, πολίτης εντόπισε σε χαρτί ένα κιλό κρέας κομμένο σε κομματάκια, με πιθανό σκοπό του ανθρώπου που το έκανε αυτό να δηλητηριάσει τα σκυλιά της περιοχής. Η ποσότητα του κρέατος απομακρύνθηκε και δείγμα θα σταλεί για ανάλυση προκειμένου να φανεί αν εμπεριέχει κάποια ουσία που θα μπορούσε να δηλητηριάσει τα σκυλιά.

Η κτηνίατρος Παναγιώτα Τσάγκου μιλώντας για τα θέματα που μαζικά αντιμετωπίζουν οι φιλόζωοι στην ευρύτερη περιοχή, τόνισε πως «πρέπει να αλλάξει όλη αυτή η κατάσταση. Τι κάνουν οι δήμοι, τι κάνει η Αστυνομία για όλα αυτά» αναρωτήθηκε.

Στο μεταξύ στην περίπτωση των μαζικών δηλητηριάσεων στην περιοχή της Βάρδας δεν υπάρχει κάποιο νεότερο πέραν του σχηματισμού δικογραφίας κατ΄ αγνώστων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος