FOLLOW US: facebook twitter

Τα αγροτοδιατροφικά προϊόντα μας παρουσιάστηκαν στις Βρυξέλλες

Ημερομηνία: 28-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Από την αποστολή Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Κ. Μητρόπουλο

Η πρώτη αποστολή της Αγροδιατροφικης Σύμπραξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο εξωτερικό είναι γεγονός, καθώς ξεκίνησε με δράσεις στις Βρυξέλλες, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 26 και 27 Ιουνίου, για την ανάδειξη και προώθηση των Αγροδιατροφικων Προϊόντων Π.Ο.Π και Π.Γ.Ε που παράγονται στους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδας. Μέλη της αποστολής ήταν οι κ.κ. Κώστας Μητρόπουλος -Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρόεδρος Αγροδιατροφικης Σύμπραξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Γιώργος Σαλάχας -Αν Πρύτανης ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Παντελής Μπαρούχας – Πρόεδρος Επιστημονικής επιτροπής Αγροδιατροφικης Σύμπραξης και Θωμάς Λαζανάς Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.

Κατά την παραμονή τους στις Βρυξέλλες, είχαν συναντήσεις με στελέχη της Ελληνικής Πρεσβείας και του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού, ακολούθησε συνέντευξη στην αίθουσα τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και παρουσίαση των δράσεων της Περιφέρειας για την ανάδειξη των ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντων .

Αργά το απόγευμα στο εστιατόριο των Ευρωβουλευτών αναδείχθηκε από τον Πρόεδρο των Αρχιμαγειρων Θωμά Λαζανά η ΠΟΠ γαστρονομία της Δυτικής Ελλάδας. Όπως είπε ο κ Μητρόπουλος “Το τρίπτυχο ταυτότητα – ποιότητα- αειφορία αποτελεί τη βασική πολιτική επιλογή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Αγροδιατροφικης Σύμπραξης στη δημιουργία ενός αγροδιατροφικού προτύπου για εξαγωγή αλλά και για αυτοκατανάλωση.”

Το καλάθι αγροτικών προϊόντων» της Περιφέρειας

Στο «καλάθι αγροτικών προϊόντων» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες,  ανήκει όλο το φάσμα γεωργικών, κτηνοτροφικών και αλιευτικών προϊόντων, το ελαιόλαδο (ΠΓΕ) και η επιτραπέζια βρώσιμη ελιά, η σταφίδα (ΠΟΠ), οι φημισμένοι τοπικοί οίνοι, όπως η Μαυροδάφνη, ο Ροδίτης και το Μοσχάτο, τα τυριά μας, Φέτα και κεφαλογραβιέρα, τα κηπευτικά , τα πορτοκάλια και τα λεμόνια, τα προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας τσιπούρα και λαυράκι, το ξακουστό αυγοτάραχο (ΠΟΠ), το μέλι, το ηδύποτο τεντούρα, και μια μεγάλη ποικιλία από αρωματικά φυτά. Στόχος της συμμετοχής είναι η προβολή και προώθηση των ιδιαίτερων ποιοτικών χαρακτηριστικών των ΠΟΠ/ΠΓΕ αγροδιατροφικών μας προϊόντων, αλλά και της γαστρονομίας της Δυτικής Ελλάδας στο ευρωπαϊκό κοινό, ώστε να αποτελέσουν τους «πρεσβευτές» της κληρονομιάς και του διατροφικού πολιτισμού μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος