FOLLOW US: facebook twitter

Ταξίδι αγάπης από το Μπρούκλιν στην Καλίδονα

Ημερομηνία: 07-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Από το εκεί Φιλόπτωχο Ταμείο που είχε στηρίξει το χωριό οικονομικά μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές

Την περασμένη Παρασκευή, στις  επισκέφθηκε την Καλίδονα 12/μελής αντιπροσωπεία της Φιλόπτωχου του Τιμίου Σταυρού από το Μπρούκλιν Αμερικής, με επικεφαλής την πρόεδρο κα Ελένη Ψαρά, όπου τους ομογενείς υποδέχθηκε και φιλοξένησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΣΑΡΕΝΑ.

Οι ομογενείς από το Φιλόπτωχο του Μπρούκλιν, είχαν στηρίξει το χωριό της Καλίδονας οικονομικά μετά τις μεγάλες φωτιές του 2007 στην πρώτη τους επίσκεψη και τώρα μετά από 10 χρόνια αποφάσισαν να έρθουν ξανά.  Γι αυτό το λόγο και ο ερχομός τους συγκίνησε τους κατοίκους  και οι νοικοκυρές του χωριού, γνωστές για την φιλοξενία τους, μόλις άκουσαν για την επίσκεψη ετοίμασαν ωραία τοπικά φαγητά για να τους υποδεχθούν και να τους ευχαριστήσουν.

Όπως τόνισε η πρόεδρος κ. Τριανταφυλλιά Νιάρχου «Όλοι μαζί δείξαμε την ευγνωμοσύνη μας για το ενδιαφέρον τους μετα από 10 χρόνια… Περάσαμε μαζί τους λίγες ώρες απερίγραπτης χαράς με ανταλλαγή απόψεων και τραγουδώντας παραδοσιακά τραγούδια.»

Η πρόεδρος τους προσέφερε την αναμνηστική πλακέτα , και τους ενημέρωσε πως φέτος συμπληρώνοντας 10 χρόνια από τις καταστροφικές πυρκαγιές είχαν αφιερώσει την ημέρα Πολιτισμού σε όλους που βοήθησαν το χωριό τους.

Ήταν ημέρα Μνήμης και Ευγνωμοσύνης. Και μέσα στους ευεργέτες του χωριού, είχε συμπεριληφθεί και η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Τιμίου Σταυρού Αμερικής. .
Μάλιστα, επανέλαβαν την καλή τους πράξη με μια νέα οικονομική στήριξη στον Πολιτιστικό Σύλλογο προκειμένου να γίνει κάποιο έργο στην Καλίδονα.

«Στο τέλος μας εξέπληξε η απόφασή τους να προσφέρουν 1000 δολάρια στο Σύλλογο με την παράκληση να γίνει κάποιο έργο στο χωριό μας, και 500 δολ. στην Εκκλησία του Αγ, Γεωργίου.

Η πρόεδρος και τα μελη του ΔΣ που παραβρέθηκαν ευχαρίστησαν θερμά για την ευγενική αυτή χορηγία τους. Τους υποσχέθηκαν ότι θα πραγματοποιηθεί η επιθυμία τους και θα σταλούν φωτογραφίες για αυτό που θα φτιάξουμε στο χωριό μας.

Αυτό θα γίνει πολύ σύντομα και θα αποδείξουμε για άλλη μια φορά ότι οι προσφορές στο Σύλλογο μας είτε μικρές είτε μεγάλες πιάνουν τόπο, βοηθούν για την ποιοτική αναβάθμιση του χωριού μας και των κατοίκων του.

Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλες τις κυρίες που μας επισκέφθηκαν να έχουν υγεία, δύναμη και κουράγιο, γιατί το έργο τους είναι σπουδαίο και μεγάλο και να συνεχίσουν την προσφορά τους σε ιδρύματα και σε κοινωφελείς σκοπούς στην πατρίδας τις δύσκολες στιγμές που περνάμε ως χώρα.

Αξίζει τέλος να αναφέρουμε ότι η Φιλόπτωχος του Τιμίου Σταυρού έχει συμπληρώσει 55 χρόνια κοινωνικής δράσης, γεμάτα αγάπη και προσφορά στον άπορο, τον ασθενή και γενικά σε όσους χρειάζονται βοήθεια. . Το σπουδαιότερο δε είναι ότι κάθε χρόνο έχει δύο ταμεία.

Ένα για τις ανάγκες της ενορίας της και ένα για το φιλανθρωπικό έργο στην Ελλάδα,. Φέτος ήταν η 10η φορά που έκανε ταξίδι αγάπης – όπως το ονομάζουνε στην Ελλάδα. Κάθε φορά που επιστρέφουν στην Αμερική αισθάνονται μεγάλη ηθική ικανοποίηση και δουλεύουν με μεγαλύτερο ζήλο για το επόμενο ταξίδι τους».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος